RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

INTERESANTNI ALATI

<< < (3/3)

pnedic:

--- Quote from: drjack on December 27, 2016, 09:37:05 PM ---Pero odlična rabota, a što se graničnika tiče samo naravi postolje od nekog tankog lima u obliku slova U,  na čije dno možes staviti dva komada plastike ili bakelita ili bilo šta što sporije prenosi toplotu da ne topi stirodur na koji se oslanja. Gore na vrhu samo probuši knap rupu kroz koju može proći lemilica . Na samu lemilicu stavi obicnu malo deblju šelnu (deblju od rupe) ili neki obruč sa 2  šrafa i eto ti graničnika. Možeš da staviš još jedan sprat sa još jednom rupom za lemilicu , da sprečiš da šeta levo desno prilikom izvlačenja. Visina U profila neka bude nešto veća od  debljine servoa da prilikom vadjenja alat ima gde da izadje. Položajem šelne možeš regulisati dubinu ulaska lemilice u stirodur.
Otprilike kao na ovoj skici koju sam na brzaka nacrtao:

--- End quote ---

E super ideja - hvala ! U svakom slucaju cu probati da napravim dva "sprata" kako kazes, kako bi sto manje setalo.

Medjutim juce kroz pricu, jedan drugar mi dade jos jednu (prostu) ideju: lemilicu da fiksiram za stoni drzac busilice kojeg imam vec. I time dobijam sve sto mi treba: i vertikalno kretanje bez pomeranja levo-desno i mogucnost podesavanja dubine rupe. Time dobijam "termo busilicu" :) Samo jos da smislim kako da odradim to fiksiranje.
Kad to odradim, postavicu slike ovde.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version