Pre neki dan sam napravio nesto o cemu sam dugo razmisljao sta i kako. Kinez ima tehnologiju a mi moramo da se snalazimo
. U pitanju je "alat" za pravljenje lezista za servoe (9gr) u stiroporu i slicnim penastim materijalima.
Lim (debljine oko 1mm) sam isekao u konturi servoa, kroz njega probusio otvor za 4mm sraf kojeg sam stego maticom. Nakon toga taj sraf sam ubacio u obicnu lemilicu. Nakon izvesnog vremena lim se zagrejao dovoljno da sam bez problema mogao da istopim penasti materijal, skoro idealno da bih ubacio servo. Na slikama se to (malo losije) vidi.
Mana je to sto prilikom izvlacenja iz istopljenog dela, ruka moze da cimne pa da se stopi nepredvidjen deo, ali praksa cini da se ovo ne desi. Takodje sam mislio da napravim neki granicnik koji ce mi omoguciti definisanu dubinu rupe ali po tom pitanju nisam nista pametno napravio (jesam nesto uradio ali nije bilo efikasno).
Nakon dve napravljene rupe mora da se ocisti povrsina jer pocinje da se lepi pri izvlacenju alata iz materijala.
Naravno, smatram da bi ovde neko imao neke pametne savete i ideje za nadogradnju.
U lemilici
Otvori u stirporu (15gr), durostir-u (30gr) i stiroduru
Servo in the hole