RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Lemljenje alumijiuma.

(1/3) > >>

igorsm:
Pre neki dan mi je stigao fluks za lemljenje aluminijuma koji sam poručio sa e-bay-a za neih 3 dolara a stigao je iz Rumunije!!!!
Pazite 3 dolara.
Kod nas kada sam se raspitivao za tako nešto gomila elektroničara pojma neije imala o čemu se radi i da to postoji, gomila prodavnica koja se bavi prodajom te opeme takođe ili nije imala pojma ili je cepala sa nekim svemirskim ciframa.
A da stvarno radi uverio sam se odmah i vidim da je strašna stvar. Može da posluži jako fino za lemljenje spojeva na kineskim baterijama čiji su polovi od čistog alumijiuma i punktovani a ko zna za još koju svrhu. Bočica od 25 ml.
Koga zanima neka samo pronađe na e-bayu alumijum fluks i naruči iz rumunije. Stiže u rekordnom roku

Ilijak:
Jeste druže,to postoji odavno.Svojevremeno se nabavljalo iz Madjarske za lemljenje uvodnica kod čuvenih JBL zvučnika jer je motan aluminijumskom žicom.

igorsm:
Ma znam ja da to postoji odavno ali dosta ljudi koje sam pitao nisu imali pojma o tome ili je to koštalo kao čuvena KAJGANA.
ono što sam primetio jeste da tečnost jako brzo odvodi toplotu i da nije baš tako isparljiva tako da je za lemljenje baterija LIPo super iz razloga što nema preteranog zagrevanaja ostatka materijala osim mesta gde se lemi.
A takođe sam video da je na ovom forumu bilo priče o lemljenju baterija pa su mnogi upućivali samo na punktovanje kao i ultrazvučne lemilice koje koštaju hiljade eura. Pa eto malo da pomognem da stavim do znanja ljudima da postoji mnogo jeftiniji metod.
Lem koji sam ja dobio dosta je čvrst i pouzdan....

matic:
Ima toga i kod nas
http://www.proelectronic.rs/TECNI-FLUKS-20GR-FAL-FLUKS-FAL20g-12192.htm

igorsm:
uporedi cenu od 1090 dinara + poštarina kurirske službe sa 6,5 doara i čekanjem od nedelju dana

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version