RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Izrada aviona od STIRODUR-a
pnedic:
U radnji gde se prodaje sve za sivenje (dugmici kopce i sl) kupio sam traku (koja je kao svila) sirine 2 ili 3 cm i nju zalepio na obe povrsine sa obicnim lepkom za drvo. To sam radio i pre mnogo godina doduse na balzi. Neki od tih spojeva drze i posle 20 godina.
Postovacu fotke
marko.jovanovic:
Takođe može vrlo efikasno da se koristi film od rendgenam kao šarke, lepo si ti ovo izdeljao, svaka čast.
Samo u buduće počni razmišljati o sekaču sa vrućom žicom mnogo će ti olakšati posao a i lepše površine dobijaš.
Takođe moj savet ti je da praviš rupe na konstrukciji i da uzmeš u obzir presvlačenje nekim monokotom jer tako dobijaš na smanjenju težine i lepšem letu.
Vaci:
Ovo je super fora za ljude koji zive po stanovima i nemaju gde da razvuku CNC ili gravitacioni sekac ili neku spravu, a ipak zele da modelare nesto sami. Jes da nema to veze sa aero profilom, ali brate i daska leti kad zakacis motor. Dobro zezanje.
zbabic:
Kako god, ali, covek je lepo napravio model (res) koji leti (ako sam dobro shvatio) :)aplauz
E sad, da li je sa ovim ili onim alatom napravio model, pa nije bitno, covek je napravio model i mora SE PRIZNATI, LEP MODEL!
Samo napred...
marko.jovanovic:
Danas i daske lete i nije u tome poenta.
Niti je poenta omalovažavati rad i trud kolege ali ja bih samo nadovezao se napriču Vaci-ja jer uvek je poželjno ako si nešto napravio i video da leti usavršiti to koliko god je moguće a precizni profili priznaćete imaju jako veliku ulogu u celoj priči leta neke letelice.
Svaka čast još jednom na trudu ali sada nemoj odustajati i ostati na tome nego nastavi da usavršavaš model tj dobijaš bolje profile i lakši model. Pena je jako zahtevna za rad i od nje se mogu praviti čuda samo ako imaš iskustva, znanja i naravno kreativnosti
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version