RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Rogozarski IK-3 planovi - (po uzoru na Flitetest Spitfire)

<< < (5/14) > >>

Dr.Gonzo:

Da to je dobra ideja. Ja sam razmisljao o tome isto ali sam se toliko bio smorio od krojenja formera da sam na kraju samo zalepio hamer i teraj. Videcu ako krenem da modifikujem sve ponovo prepravicu formere jer imam vec tanji 3mm foamboard. Nece dodati mnogo na tezini a bice kompaktnije i lakse ce se lepiti kad se krene u savijanje.

Dr.Gonzo:
E da cisto da napomenem. Pravio sam ga za Emax 2218 1100kv motor. On je 28-36 dimenzija. Slicno kao NTM serija i mislim da ce NTM 2836 pasovati. Sve manje tipa 28-26 ili 28-30 trebace odstojnike verovatno a veci duzi motori ce mozda da štrče. Sutra mi stize 2836 1400kv od hobbiking-a pa cu videti kako lezi.
Inace sa tim Emax motorom (80g) Dubro spinner 2 incha i baterijom 2200 3s skroz napred do linije sa firewall-om avion tacno balansira na tih 55mm. Ako neces da meris CG je tu negde mrvu ispred spar-a.   

pnedic:
Ajde ako nije problem, napravi fotku da se vidi otvor za prostor za bateriju i ostalu opremu. Takodje, ako mozes da pokazes (ili opises) kako si izveo zakljucavanje tog dela.

Jos jedno pitanje. Mozda je trebalo da gledam properties pdf fajlova koje si prilozio kao plan, ali nisam.
Pitanje je koji format papira treba da bi se ti planovi (onako kako si ih postovao) odstampali u 1:1 skali ? Ja moram da idem da mi to (usluzno) stampaju pa cisto da mogu da kazem koji format papira da koriste.

firebird:
E ovo za motor kao da si mi procitao misli  lol , a bas zagledao sledece na hobikingu 2836 , 3530 i 3536 1400kv i prop 10x4.5 do 11x6, 3s bat...

Kolika je tezina spremna za let?

@pnedic, u studentskoj fotokopirnici je oko 200-250din stampanje na ploteru A0 formata. Ja sam planove za spita stampao kod mene na poslu i ispali blago uvecani, jedno 13% pa je sad raspon 122cm  mmmm

Dr.Gonzo:

--- Quote from: pnedic on March 10, 2015, 09:20:56 AM ---Ajde ako nije problem, napravi fotku da se vidi otvor za prostor za bateriju i ostalu opremu. Takodje, ako mozes da pokazes (ili opises) kako si izveo zakljucavanje tog dela.

Jos jedno pitanje. Mozda je trebalo da gledam properties pdf fajlova koje si prilozio kao plan, ali nisam.
Pitanje je koji format papira treba da bi se ti planovi (onako kako si ih postovao) odstampali u 1:1 skali ? Ja moram da idem da mi to (usluzno) stampaju pa cisto da mogu da kazem koji format papira da koriste.

--- End quote ---

Baterija ide isto kao kod spita ispod nosa na powerpod. Sva elektronika je u sustini u powerpodu i on se samo ubaci da legne u lezista na fuselage i osigura se drvenim stapicem. Napred se firewall drzi na dva stapica koji su zalepljeni u foamboard.

Evo gde stavljam bateriju. Ovo je prva verzija aviona gde sam trazio cg pa odatle one crte, to zanemari powerpod je taj i tu stavljam bateriju. Kacim je na cicak plus strap. Sa druge strane u powerpod sam ubacio parce spera da strap za vezivanje baterije mogu da stegnem da ne pokida penu. Uslikacu ti i to sutra pa cu poslati, avion mi nije u stanu.

Plan je radjen za dimenzije Foamboard tabli koje kupujem ovde. 20 x 30 inch to mu dodje negde 506 x 762mm

Imas u Acrobat reader-u opciju da stampas posterize i on ce ti to izdeliti na A4 listove koje posle spojis. Ja tako radim. Uradim posterize ili tiled, stikliram tamo da mi stavi cut marks i po tome isecem ivice i spojim plan. Posle samo iskrojim delove.
Ako imas nekoga da ti to odstampa u komadu to bi bilo najbolje  :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version