RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Rogozarski IK-3 planovi - (po uzoru na Flitetest Spitfire)
firebird:
Znas sta, najvise sam se u temu ukljucio jer sam se naostrio da pravim FT spitfajera, odstampao planove i vec hteo da idem da kupim table.
E sad mi se svideo ovaj tvoj IK3, skinuo sam planove sa linka sto si postavio. Cim krenem u gradnju postavljam slike
p.s. gde si predvideo CG?
Dr.Gonzo:
Sjajno ()-()
Javi mi kako ide obavezno. Spit je odlican avion. Napravio sam ga za mog prijatelja i fantasticno leti. Malo drugacije od IK-3 ali dosta slicno. Pomislio sam cak da je i bolje ali smo imali 1200KV motor u odnosu na IK-3 gde sam imao 1100kv. Spit Ima i vecu povrsinu krila pa i to ima veze. Ako mozes da napravis oba to bi bilo sjajno, samo prebacujes powerpod :)
Kad ga budes radio obrati paznju na one formere iza kabine. Kada sam radio moj avion bili su malo veci i morao sam malo da ih trimujem da bi mi taj hamer papir legao lepo na "ledja" aviona. Promenio sam ih na planu, smanjio ali nisam testirao. To je jedini detalj koji nisam siguran da li ce lepo leci. Samo proveri pre nego zalepis.
Javi za sve detalje koji te interesuju kako sam radio i sta, ako mogu da ti olaksam gradnju nekako.
Planiram da stavim 1400kv cisto da vidim koliko dobijam na brzini. Iako jako lepo leti sporo treba mu brzina zbog manje povrsine krila nego kod Spita.
Jedva cekam da vidim jos jednog da leti kod kuce :D
Dr.Gonzo:
Sad tek vidim pitanje.
CG je 55mm od sredine (spoja) krila. To mi je propust na planu... moracu da korigujem. Stavio sam tamo u temi ali nije uocljivo.
nedbojsa:
Odličan rad! Svaka čast.
SABURO:
Napokon da procitam nesto lepo na forumu. Nisam radio modele na ovaj nacin i veoma mi se dopada projekat IK-3. Odicno uradjeno i jako lepo letenje. Samo cepajte (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version