RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Rogozarski IK-3 planovi - (po uzoru na Flitetest Spitfire)

<< < (11/14) > >>

Dr.Gonzo:

Da mora dosta da se eksperimentise. Cak i sa gotovim i proverenim modelima uvek moze nesto da se dotera i prilagodi ukusu :)

marko.jovanovic:
Što se tiče power pod-a meni se još nikada nije razvalio nosač motora i da bi se to desilo morao bi da se baš dobro zapuca na nos a tom prilikom sigurno ode prednji deo trupa a ne samo nosač motora....
Ja sam ga pravio na sledeći način. Umesto šperploče na koju se stavljao motor ja sam koristio pertinaks koji je malo čvršći. Ojačavao sam ceo powerpod sa duck tape koja je nepoderiva tako da je power pod bio praktično nesalomiv čak i pri nekim jačim udarcima. Pertinaks jeste krt ali na tako maloj površini dosta je jači od šper-a.
A za rupe kojje se razglavljuju pokušajte da napravite od špera nekakve pločice koje bispolja lepili i kroz njih bušili rupe ali na tesno tj da kada prođe štapić za ražnjić da ne bude labav, ili da ga jednostavno i ako je labav osigurate komadom trake da ne ispada kada se postavi.
Ako skraćujete power pod moj savet vam je da uradite isto što su i  na flitetest-u uradili sa onim FT mini serijom. Tj da kada prođe štapić kako ne bi izgledao ružno tu dodate šper kako sam gore opisao pa to iskoritite kao detalj izduvnog sistema za motor.
Ujedno imate ekoraciju i funkcionalnost...
A tibertagle-a bih upitao da li postoje planovi za pinkstck 10e i onaj pinkfire

Dr.Gonzo:

Polomio se jer sam imao los sper koji je napukao kada sam stavio samoresce da drze motor... Lepio sam ga i ja duck tape-om koji jeste jak ali ako se zacepi cepa se veoma lako, to se meni desilo. Promenio sam to i sad sam busio rupe i stavio M2 vijke i navrtke sa plasticnim prstenom. Uspeo sam da nadjem plastiku koja je cvrsta a lagana pa cu eksperimentisati. Pertinaks je super ideja takodje.

Dr.Gonzo:
Nisam bas imao puno vremena da radim na avionu zbog obaveza kod kuce i na poslu pa nemam mnogo novina. Ni vreme me nije nesto ovde sluzilo jer je kisa nonstop pa nisam mogao detaljnije da ga testiram mada nema sta puno ni da se testira. No uspeo sam da ulovim jedan lep dan.
Ugradio sam ono parce foamboarda ispod baterije u dimenzijama koje sam dodao na planu i mnogo je bolje kod sletanja. Svakako najbolja varijanta bi bila zatvoriti taj deo dole kompletno i otvoriti pristup za bateriju odozgo. Ono sto sam najvise hteo da vidim je koliko je brzi sa novim motorom i veoma sam zadovoljan kako leti sa 1400KV. Mislim da bi sklop mogao da izdrzi i jace motore bez ikakvih problema. Ovaj motor je mrvu tezi pa je baterija isla nazad za nekih 5mm zbog korekcije CG. Elektronika je ista kao i pre osim motora, imam detalje u opisu videa ali evo i ovde.

Turnigy 28-36 1400KV
Turnigy Plush 40A
4 x Turnigy TGY-50090M Metal Gear 9g Analog Servo
APC Prop 9 x 7.5
Zippy 2200mAh 3S

Isao je na vagu sa ovim setapom i tezina spremnog za let je 786g. 

:)

firebird:
Odlcno ti ovo, ja moj jos nisam ni poceo... :(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version