RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Rogozarski IK-3 planovi - (po uzoru na Flitetest Spitfire)

<< < (12/14) > >>

Dr.Gonzo:

Biće :)
Meni je drago da neko želi da ga napravi.

@pnedic

--- Quote from: pnedic on March 10, 2015, 09:20:56 AM ---Jos jedno pitanje. Mozda je trebalo da gledam properties pdf fajlova koje si prilozio kao plan, ali nisam.
Pitanje je koji format papira treba da bi se ti planovi (onako kako si ih postovao) odstampali u 1:1 skali ? Ja moram da idem da mi to (usluzno) stampaju pa cisto da mogu da kazem koji format papira da koriste.

--- End quote ---

Javi mi ako hoćeš da ti složim komponente na neki određeni format papira da imaš što manje zezancije oko štampanja. A0, A1 Nije mi problem.

marko.jovanovic:
Svi ti formati su na A0. Najednostavnije ti je da ceo pdf fajl sa celokupnim planom uneseš u korel, pre toga u korelu odabereš da papir bude formata A0 i onda lepo uporeiš onu skalu (crno bela) koja je na svakom planu data da se proveri da li je 1:1.
A to ćeš proveriti tako što ćeš nacrtati pravu liniju po toj skali (ja to radim samo za jedan podeok skale odnosno za 10 mm) i vidiš da li je crtež 1:1. Takođe kada ubacuješ pdf fajl u korel poželjno je izabrati da on bude u obliku krivih da ti jelakše posle manipulacija sa objektima....
Posle kada imaš uvezen ctež uzimaš pojedine delove i kopiraš na recimo A3 format jer je taj dostav velik i može da stane dosta toga na njega pa na više A3 prekopiraš delove. Ono što ne može da stane ti podeliš na dva dela pa staviš na 2 A3 a to su uglavnom krila i trup. Svi ostali delovi bar je kod spitfire-a bilo tako sus tajali na A3. Ako nekom treba mogu mu uraditi na A3 samo mi treba pdf fajl

Dr.Gonzo:
Marko hvala na ponudi za pomoc drugima!

Predpostavio sam da mu treba neki veci format jer je napomenuo da mu to neko usluzno stampa. Bar bih ja isao na najvece moguce sto mogu da dobijem ako je vec usluzno. Nije problem da se rasparcaju planovi na manje :). Ovi moji planovi nisu A0 jer sam ih radio po dimenzijama 20x30 incha sto je dimenzija table foamboarda ovde. Svi rade tako pa ajd i ja, da se olaksa ovima koji imaju laser cutter za 20x30 foamboard.  Ja sam ih stampao na kucnom stampacu i sekao pa lepio. Malo vece zezanje ali radi. Najidealnije bi bilo da se to odstampa u komadu na velikom ploteru pa lepo iseku komponente. Sto se tice razmere nema problema samo je bitno da se pazi da se stampa u 1:1 actual size i sve izadje kako treba.

marko.jovanovic:
Uradio sam planove IK3 na A3 formatu tako da nema puno spajanja sem krila i trupa koji su rađeni u 3 dela pa bih zamolio sve ako neko zna da mi objasne kako da nakačim fajl na ovaj forum da ljudi mogu da skinu

marko.jovanovic:
Pronašao sam način i evo liinka
https://www.mediafire.com/?o8qdku04et5ty0p

Fajl kada raspakujete imate dva foldera jedan je A3 format a drugi originalni sa slikovnim uputstvom pa kome šta treba neka skine
Imama ja i spita A3 i Ft racer A3 i pt-17 A3 ako vam treba da radite

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version