RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Rogozarski IK-3 planovi - (po uzoru na Flitetest Spitfire)

<< < (13/14) > >>

pnedic:
Bravo i hvala !

Dr.Gonzo:

Sjajno Marko  (pijemo)

marko.jovanovic:
Nema na čemu. Ako vam treba još neki model kažem postaviću.
Imam spitfire, ft racer i pt17 na a3 formatima

sasa:
Postavi za spita i pt17

marko.jovanovic:
Evo u jednom fajlu imate spita pt-17 i ft racer sve sa sajta flitetest-a
pt-17 je onaj koji su predstavljali na nekom od video jednostavan je za napraviti i leti sasvim ok.
moj setup je bio motor od 420w i leteo je ludački. ono što bih samo napomenuo je da ne bi dodavali olova u nos bolje je malo produžiti nos za 10-tak cm. I obavezno ovaj avion praviti sa trapovima jer nam šanse da ga iz ruke bacite a i da sletite bez posledica. Takođe obavezno u krilo staviti ojačanja. Ja sam stavio 4x4mm karbonske četvrtaste cevi na gornjem krilu je išla napred na napadnu ivicu a na donjem krilu po sredini. Takođe malo ojačati tpapove tj vezu trapova sa trupom jer ja sam radio od karton pene pa sam tu imao problema koje sam kasnije rešio.
Poželjno je da trap prednji dođe ispred krila da vam se ne bi prevrtao na nos prilikom poletanja....
Delove sam u A3 formatu sekao i nazivao onako kako su po položaju kada se sklope. U ostalom imate originalne A0 fajlove i u korelu i pdf-u pa vidite  pozicije delova. Kod spita i race-ra krilo je urađeno samo jedno a drugo dobijete kada prevrnete crtež...
Na krilima od spita su naznačeni delovi gde može da se stave pločice na koje će se osloniti prednji točkovi...
Ako nešto imate da pitate samo izolite.
Prijatan let sa ovim avionima želim.
Ja sam sa svima imao sjajna iskustva i dan danas lete.

A na kraju evo i fajla
https://www.mediafire.com/?6l7g05o691mwr05

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version