RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Rogozarski IK-3 planovi - (po uzoru na Flitetest Spitfire)
marko.jovanovic:
Izvinjavam se samo da se ispravim da ne bi došlo do zabune.
Ona gore priča oko produženja nosa, trapova i slično se odnosi na PT-17 ako neko nije shvatio.
Inače taj PT-17 sjajno leti ali mu je mana što nema profilisana krila niti rep pa čim se oduzme gas on kreće da gubi visinu i to dosta.
Vremenom će te se navići na to. U svakom slučaju jako lako se sklapa i ako se radi od karton pene kako sam ja radio farba se autolakom bez ikakvh problema. Ono što je moja ideja je da taj model malo modifikujem i napravim makar trup da bude veran originalu ali razmišljam detaljno kako to da uradim i na koji način. Ako neko ima neki pametan predlog neka se javi. Takođe spojeve krila ću raditi od balze da bude verno urađeno i za to već imam neke ideje.
sova:
--- Quote from: marko.jovanovic on March 28, 2015, 03:58:16 PM ---Izvinjavam se samo da se ispravim da ne bi došlo do zabune.
Ona gore priča oko produženja nosa, trapova i slično se odnosi na PT-17 ako neko nije shvatio.
Inače taj PT-17 sjajno leti ali mu je mana što nema profilisana krila niti rep pa čim se oduzme gas on kreće da gubi visinu i to dosta.
Vremenom će te se navići na to. U svakom slučaju jako lako se sklapa i ako se radi od karton pene kako sam ja radio farba se autolakom bez ikakvh problema. Ono što je moja ideja je da taj model malo modifikujem i napravim makar trup da bude veran originalu ali razmišljam detaljno kako to da uradim i na koji način. Ako neko ima neki pametan predlog neka se javi. Takođe spojeve krila ću raditi od balze da bude verno urađeno i za to već imam neke ideje.
--- End quote ---
Moze li neka slika tog modela da vidimo na sta to izgleda!
zevs59:
Питао бих те у вези ЦГ за Спидија, на којој је Удаљености налази се од нападне Ивице крила, ЦГ, И да ли је нормално да буде окренут Спиди (кабина доле, Тоцкови Горе), приликом тразења ЦГ на Баланс уређају.
Приликом пуштања авиона за лет , дајес Пун гас-100%, или не, а по полетању гаса коригујес у зависности од манерва.Ја Сам додао Вратанца од Елисе До крила, са малом Сарком, Каце се помоцу танког Лима и магнета јаких.У напред захвалан Зорана.!
marko.jovanovic:
Kod niskokrilaca kao što je taj model, spit.... Uvek se težište gleda tako što okreneš kontra model kako si i rekao. kod viskokokrilaca se to radi kada je model u normalnom položaju. Od prilike CG bi trebao da bude na mestu na kome ti ide ojačanje krila ili ti ramenjača.
Ako polećeš sa tvrde podloge kao što je beton onda nije potrebno dodavati odmah na početku pun gas čak se to i ne preporučuje da se slučajno pri takom naglom trzanju iz mesta ne bi neki točak zaglavio ili naleteo na prepreku pa ti model ode odmah na nos i ode elisa.
Nego daš postepeno pa kada vidiš da je krenuo onda dodaš malo veći. Čak nekada da bi model poleteo i nije potreban pun gas nego samo malo duža pista. Ako je pista kraća onda naravno dodaš gas.... Iz ruke kada puštaš model obavezno pun gas. Ali ako to nikada nisi radio bolje da to uradi neko ko zna da leti pa da ti istrimuje model kako valja da ga ne bi sakupljao sa poda odmah na prvom letu. ako bacaš i ruke onda je jako bitan ugao motora da se podesi kako valja. Gore je već pričano o tome......
Model je najbolje leteti na toliko gasa da ne gubi visinu a i da se ne muči mnogo pri postizanju visine. Pun gas koristiti samo kod naglih manevara, izvlačenja iz nekog lošek zaokreta...Znači čim poletiš model i dovedeš ga na neku pristojnu visinu smanji gas na neku granicu to sada zavisi od modela i jačine motora....
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version