RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Lepljenje stiropora/stirodura
zbabic:
Nisam siguran da je neko vec spominjao, pa rekoh da podelim sa vama. Jako dobro i cvrsto lepi stiropor/stirodur, ne ostecuje ga, brzo se susi, lako obradjuje, a nije skup.
Tanko se namazu obe strane koje se zele zalepiti, ostave se 5- 7 minuta da se lepak prosusi, pokvasi sa malo vode (fajtalica), spoji, stegne i nakon 5 minuta spoj je cvrst, moze se dalje raditi na modelu.
Lepak je AkFix 610, ima ga u Uradi Sam (metalna kartusa) oko 600 din.
Znam da je bilo dosta "price" oko lepkova, ali nije na odmet napomenuti sta ima novo.
marko.jovanovic:
ima i moment neke varijante kao silikon lepi sve od betona do papira
pnedic:
--- Quote from: zbabic on March 23, 2015, 07:40:39 PM ---..... ostave se 5- 7 minuta da se lepak prosusi, pokvasi sa malo vode (fajtalica), spoji, ......
--- End quote ---
Sto se fajta kada se prosusi ? Jel tako pise u uputstvu ?
zbabic:
--- Quote from: pnedic on March 24, 2015, 10:28:27 AM ---
--- Quote from: zbabic on March 23, 2015, 07:40:39 PM ---..... ostave se 5- 7 minuta da se lepak prosusi, pokvasi sa malo vode (fajtalica), spoji, ......
--- End quote ---
Sto se fajta kada se prosusi ? Jel tako pise u uputstvu ?
--- End quote ---
Negde na netu sam nasao podatak da se PU lepak pomesan sa vodom brze steze (ne mogu sad da nadjem link).
Nakon 5-7 min lepak (Akfix) bude vlazan i providan, nakon fajtanja, promeni boju (zamuti se i malo potamni) i stegne se za par minuta.
firebird:
@zbabic, da nisi možda mislio na ovu varijantu, ja je redovno primenjujem kad radim sa poliuretanskim lepkom, posle mixanja lepak postane kao gusta pena.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version