RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Teflonske cevčice.

<< < (4/5) > >>

Vaci:
Nemoj silikonski jer se silikon lepi za zicu, ne kliza. PVC buzir je bolja opcija, a meni se svidja i zixi buzir. Bilo koji samo ne silikonski. Buzir mozes da postavis u vidu trakica sirine oko 1cm na svakih 10-15cm i time izbegnes veliku masu buzira. Opruga u pull-spring metidi je na krajnjoj tacki i nije zanemarljive mase. Ukoliko zelis najlaksi setup na repu to je pull-pull. Od toga ne postoji lakse ako umes dobro da izvedes, i zahteva solidan servo (ne pricam o snazi).

miša2002:
Da dopunim @Vaci-ja, cevčice ne podmazuj uljem već talkom, a šipkice, komplet, prevučeš jako stisnutom krpicom, natopljenom u glicerinu. Ovo pogotovo ako mesta nisu lako pristupačna...

miša2002:
@marko.jovanovic

Malo mi nisi jasan mmmm
Ovde deliš "najiskusnije" savete:http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,14024.msg99472.html#msg99472, a ovde pitaš baš "dibidus"...  :big smile

Kao što si i sam već napisao, ESC ima BEC i sa njega ide "+" za prijemnik, a "+"-evi od servoa idu na BEC od 7,4V (kupovni BEC-ovi idu od 6,8V do 7,6V, zavisno od proizvođača). Pojedini imaju i mogućnost izbora napona, ali samo jednog na izlazu tj može se odabrati samo jedan radni-izlazni napon!
Neki, noviji ESC-ovi imaju BEC-ove sa mogućnošču izbora napona, obično jedna od tri vrednosti!

--- Quote from: marko.jovanovic on March 30, 2015, 01:33:56 PM ---......

On koliko vidim može da radi od 3.6 do 9.6V ali pitanje je koji napon šalje na servo?
Odnoso koliko sam shvatio samo + žica ide sa baterije direktno na servo ili se ona ne koristi uopšte kako si ti Mišo naveo.
Znači koliko sam shvatio - ide na - od recievera, siganla takođe a + žica se kači gde?

--- End quote ---

U tvom slučaju, generalno gledano, taj prijemnik možeš direktno spojiti na 2S bateriju, ali "nije zdravo"...
S obzirom da je donji napon za prijemnik 3,6V, njegov radni napon je 3,3V i napon veći od 5V bi uslovio povećano zagrevanje stabilizatora, a samim tim i celog prijemnika, što uzrokuje bla, bla, bla... Znači BEC od 5V sa ESC-a je sasvim dovoljan za prijemnik i nekoliko manjih servoa na 5V, što opet zavisi od struje ESC-ovog BEC-a !!!

marko.jovanovic:
Ok hvala na savetima.
To što sam tamo delio tamo takve savete jeste što taj deo poznajem i koristio sam samo setup na 5v sa esc-a
Do sada nisam se sretao sa ovim što sam gore napisao pa nisam hteo da iz nečega izađe beli dim zato sam i pitao za varijantu.
Znači da bi servoi radili na većoj voltaži definitivno treba još jedan uređaj tj bec za tako nešto što mi ne ide u prilog ali videću još.
Odnosno razmotriću i tu varijantu. Na jednom postu od gore sam se loše izrazio pa rekao silikonske cevčice a pri tome sam mislio na teflonske. Svejedno shvatio sam šta ste hteli da kažete. A kao što je i VACI rekao pošto ovde meni treba jako lagan setup jer se radi o modelu malog raspona krila gde je svaki miligram na repu bitan ipak ću nešto izvesti sa žicom i bužirom.
U svakom slučaju hvala svima na savetima.
Nemo`ž čoek sve da stigne u životu da nauči...

Vaci:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1672934&page=2

Ako ti je bitan miligram, samo pull-pull...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version