@marko.jovanovic
Malo mi nisi jasan
Ovde deliš "najiskusnije" savete:
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,14024.msg99472.html#msg99472, a ovde pitaš baš "dibidus"...
Kao što si i sam već napisao, ESC ima BEC i sa njega ide "+" za prijemnik, a "+"-evi od servoa idu na BEC od 7,4V (kupovni BEC-ovi idu od 6,8V do 7,6V, zavisno od proizvođača). Pojedini imaju i mogućnost izbora napona, ali samo jednog na izlazu tj može se odabrati samo jedan radni-izlazni napon!
Neki, noviji ESC-ovi imaju BEC-ove sa mogućnošču izbora napona, obično jedna od tri vrednosti!
......
On koliko vidim može da radi od 3.6 do 9.6V ali pitanje je koji napon šalje na servo?
Odnoso koliko sam shvatio samo + žica ide sa baterije direktno na servo ili se ona ne koristi uopšte kako si ti Mišo naveo.
Znači koliko sam shvatio - ide na - od recievera, siganla takođe a + žica se kači gde?
U tvom slučaju, generalno gledano, taj prijemnik možeš direktno spojiti na 2S bateriju, ali "nije zdravo"...
S obzirom da je donji napon za prijemnik 3,6V, njegov radni napon je 3,3V i napon veći od 5V bi uslovio povećano zagrevanje stabilizatora, a samim tim i celog prijemnika, što uzrokuje bla, bla, bla... Znači BEC od 5V sa ESC-a je sasvim dovoljan za prijemnik i nekoliko manjih servoa na 5V, što opet zavisi od struje ESC-ovog BEC-a !!!