RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Ispravljanje kabine?
firebird:
U redu, imam fen pa ću da probam nekako. Kad sam se zezao sa pvc flašama i termoformingom samo sam dobio skupljanje, nikako razvlačenje materijala mmmm
dejan_ts:
Moj savet,nista nemoj da radis bez kalupa pa makar i bio pribliznog oblika,kako god pocnes da grejes tu plastiku ona ce poceti da se skuplja,ako budes radio golim rukama neces nista postici
Probaj od stirodura da napravis nesto slicnog oblika,gurni u kabinu ,polako zagrevaj i ujedno kalup guras unutar kabine
firebird:
Nastavak priče posle 4 god. Sa ovako ulubljenom kabinom bilo mi mrsko da gledam model pa sam ga odlozio u šupu gde je stajao (ne, u opšte se ne primećuje da je toliko ;namig)
Jesenas prilikom posete drugaru u Norveškoj na jednom od tamošnjih rc shop sajtova naletim ti ja na kabinu za Archera. Poručimo je i za par dana podignemo u lokalnoj poštici. Mom oduševljenju nije bilo kraja a verujem i da je novi pilot zadovoljan letilicom koju je dobio.
Staru kabinu ću da čuvam pa je možda nekad nekom tehnikom vratim u prvobitno stanje.
Sad preostaje sanacija par sitnijih oštećenja koja su nastala vremenom od tumbanja modela tamo-vamo i za vikend ponovo druženje u vazduhu.
Eto toliko, svim modelarima želim vedro nebo i (:beer:)
vule:
Bravao Bojane taj avioncic vredi vratiti u zivot. Lepo nas je nekad sluzio! (pijemo)
dejan_ts:
Ako se dobro secam on je leteo kod mene u Trsteniku pre nekoliko godina ,pa nije valjda od tada stajao u supi majkumu
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version