RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Сечење ЛАСЕРОМ
dusan.milenkovic:
Znate li ko u BGD moze da sece tablu 1200x600mm? Aviosper 1mm, i u pitanju su uzduzni elementi za extremno brz camac tako da ne dolazi u obzir nastavljanje iz manjih komada.
Decky:
Kod mene moze samo 1000 x 600 mm
tibeteagle:
--- Quote ---...u pitanju su uzduzni elementi za extremno brz camac tako da ne dolazi u obzir nastavljanje iz manjih komada.
--- End quote ---
Može da se produžuje na zig-zag sastav i da se doda tanka staklena tkanina iznutra. Tako je sastav ječi od zdravih preseka. Sastav je najbolje ako je na mestu jednog rebra.
Uostalom tu su rebra da preuzmu sile udara od "tvrde" vode pri velikoj brzini.
Ako će se ćamac voziti brzo i po talasima, onda treba razmisliti o oblaganju celog dna sa staklenom tkaninim na šper. Tkanina veoma dobro štiti i od koncentrisanih sila, kao udar kamena ili sudara sa drugim čamcem i sl.
;namig
dusan.milenkovic:
U pitanju je unlimited hydroplane 1/10 kjoji bi trebalo da sabija oko 100kmh. Udarac u vodu pri toj brzini nije nista meksi od udarca u beton tako da nastavljanje ne bi radio. Poprecna rebra nece drzati kao sto bi drzala kod klasicnog V trupa, niti je katamaran pa da ima 2 plovka celom duzinom. Te 2 uzduznice su jedino sto ide celom duzinom camca, plus su unutrasnje strane plovaka. (zuto na crtezu)
Svakako je planirano da se svaki strukturni deo pre ugradnje presvuce stakloplatnom sa obe strane i lepo natopi epoxy smolom.
Elem, izgleda da sam nasao ko ce da sece, poslao sam crteze, sad cekam odgovor.
tibeteagle:
--- Quote ---Svakako je planirano da se svaki strukturni deo pre ugradnje presvuce stakloplatnom sa obe strane i lepo natopi epoxy smolom.
--- End quote ---
Onda je to još jedan razlog zašto se slobodno može primeniti produživanje na češalj.
U konstrukciji na slici se ne vide uzdužne letvice. mmmm One su sastavni deo ovakvih trojnih drvenih konstrukcija, plank-letvica-rebro. Svaki oblikovni element treba da radi svoj posao...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version