RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Сечење ЛАСЕРОМ

<< < (13/16) > >>

dusan.milenkovic:
Nema uzduznih letvica. Samo 2 koje se vide na slici koje su 3x3mm. Bocne stranice plovaka su takodje avio sper 1mm
Ko sto rekoh nije klasicna konstrukcija.
Nije moj plan niti sam ista modifiklovao od originala osim montaze motora, svakako nemam iskustva u tom spajanju i ne bi da experimentisem niti odstupam od planova.
Ako kojim slucajem firma koju sam nasao ne moze da mi isece, seci cu rucno ko sto se nekad radilo.

Ovo bi trebalo da je konacan proizvod.

tibeteagle:

--- Quote ---Nije moj plan niti sam ista modifiklovao od originala
--- End quote ---
Treba pogledati i druge planove, zašto drugi rade drugačije. Treba biti jako skeptičan prema "original" planovima sa neta, foruma i sl.  :-\

dusan.milenkovic:
Nema potrebe da budem skeptican prema ovome. Dosta modela ima uradjeno po njemu, izmedju ostalog i jedan moj poznanik iz slovenije kod kog sam video i probao camac uzivo.
A vecina hydroplana je uradjena ovako.

presko:

--- Quote from: dusan.milenkovic on March 18, 2017, 07:10:48 PM ---U pitanju je unlimited hydroplane 1/10 kjoji bi trebalo da sabija oko 100kmh. Udarac u vodu pri toj brzini nije nista meksi od udarca u beton tako da nastavljanje ne bi radio. Poprecna rebra nece drzati kao sto bi drzala kod klasicnog V trupa, niti je katamaran pa da ima 2 plovka celom duzinom. Te 2 uzduznice su jedino sto ide celom duzinom camca, plus su unutrasnje strane plovaka. (zuto na crtezu)

Svakako je planirano da se svaki strukturni deo pre ugradnje presvuce stakloplatnom sa obe strane i lepo natopi epoxy smolom.
Elem, izgleda da sam nasao ko ce da sece, poslao sam crteze, sad cekam odgovor.

--- End quote ---

Душане, апсолутно грешиш што избегаваш продужење елемената уз ојачање композитом (епокси смола и стаклено платно). Уз правилан одабир дебљине платна и броја платана на месту споја, он ће бити далеко чвршћи од остатка елемента. Уколико цео елемент, са обе стране, пресвучеш композитом, добићеш изузетно јаку сендвич конструкцију. И немој да натапаш смолом, само онолико колико је неопходно. У супротном ћеш само, непотребно, повећати масу.  Само платно даје чврстоћу, док смола служи као везивни елемент и да, по сушењу, задржи облик рађеног дела.

dusan.milenkovic:
Smolom se natapa zbog vode, 18g platno se stavlja da ojaca jer su skoro svi delovi od 1mm spera. Ko sto rekoh vec, nemam iskustva u tom spajanju i pridrzavam se proverenog originalnog projekta koliko god je moguce. Jedina izmena ce biti sto gornja oplata kao i oplata kabine nece ici od spera 1mm nego od balze 1mm i spojler nece ici konstruktivno nego iz komada balze 5mm.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version