ELEKTRONIKA > SIMULATORI

Pocetnik

<< < (4/11) > >>

marko.jovanovic:
 :)aplauz :)aplauz :)aplauz
A ja bih dodao u vezi tog modela kojeg hoćeš da praviš.
Pena nije skupa odnosno bilo koji penasti materijal. Ali skupi su servoi, ESC-ovi, elise koje ćeš takvim načinom POKUŠAJA letenja da lomiš više nego ja sa FPV jurnjavom quadkopetrom kroz granje.
Početnici kao i svi kod nas kupuju zbog cene recimo one plave 9gr servoe tipa ht900 ili kako se već zovu.
A nema većeg đubreta od toga (ko je ikada rastvio taj servo zna o čemu pričam). Pa kada strada jedan pa drugi pa onda posle njih samo kreće niz a i novčanice iz džepića. Ako već praviš i nemaš nameru da kupuješ neki gotov viskokrilac ti onda prvo razmili o ovome
http://flitetest.com/articles/flite-test-tiny-trainer
ili recimo eventualno ovome http://flitetest.com/articles/ft-simple-storch-build
Koliko god ružno izgledali pre ćeš na njima nešto naučiti. (naravno pri izradi svaka aljkavost zna da košta nestabilnosti modela)
Svaki model mora da se utrimuje  za to ti svakako treba neko ko to ume. A ima ih gomila na ovom sajtu i sigurno u blizini imaš neki skup RC modelara koji bi ti sigurno pomogli i sa savetima i sa nekom izradom. Imaš temu SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA i tu možeš da vidiš gde se ko sastaje u blizini tvog mesta i gde se leti.....

drjack:

--- Quote from: marko.jovanovic on June 03, 2015, 09:19:26 AM --- :)aplauz :)aplauz :)aplauz

Početnici kao i svi kod nas kupuju zbog cene recimo one plave 9gr servoe tipa ht900 ili kako se već zovu.
A nema većeg đubreta od toga (ko je ikada rastvio taj servo zna o čemu pričam). Pa kada strada jedan pa drugi pa onda posle njih samo kreće niz a i novčanice iz džepića. Ako već praviš i nemaš nameru da kupuješ neki gotov viskokrilac ti onda prvo razmili o ovome

--- End quote ---
Zdravo Urose, za pocetak ne slusaj ovog lika jer do sada nije prikazao na forumu ni jedan  napravljen ili kupljen model. Nov je ovde iako je za 2 meseca nakupio 200 postova u njima neces naci nista korisno.
Na nasem forumu imas dosta prikazanih detaljnih gradnji modela , ako to preferiras. Pomenuti servoi HTX 900 su solidni servoi za te pare, i treba ih razlikovati od slicnih ali manjih HTX 500 koji su dosta osetljiviji. Na mom prvencu od balze Spacewalkeru i dan danas su ugradjena 4 kom HTX 900 i rade besprekorno posle 5g. letenja tog modela.
Pomenuo si gradnju Ampmastera, Sa time sacekaj malo iako kazes da bi ga gradio kao izlozbeni eksponat. To je prelazni  model sa trenera na  akrobate, pa  iako savrseno leti , poslusaj savete kolega i kupi ili napravi neki trener model, sto sporiji i stabilniji u letu. Npr.  pogledaj na forumu Piper Cub od deprona koji je radio nas drugar Rajevic pre nego sto je napravio Ampmastera. 
Evo imas i ovde jedan interesantni link sa Citabrijom od deprona:
http://rcplans.ru/3d-foamy-citabria-7gcbc/
Ako bi kupovao gotov model moja topla preporuka je Multiplexov Easy Star , neverovatno pitom i neunistiv model.(citaj lako popravljiv)
Nisam video odakle si ali ako si blizu BGD-a svrati vikendom do 13 maja . Mi cemo ti pomoci da bezbolno uplovis u ovaj hobi.
Ovde imas i plan Ampmastera ali moras se logovati:
http://aerofred.com/img65937.search.htm
Pozdrav

marko.jovanovic:
@drjack Prvo ono što ti kažeš za te servoe stoji samo za one koji znaju da lete.
Ti servoi imaju OGROMNU manu u konstrukciji i to je verovatno napravljeno zato da bi se što više kupovali jer bi u protivnom za te novce bili NEPREVAZIĐENI.
Onog momenta kada ti model padne i blokira komandu a srvo ti bude aktivan istog momenta će ti stradati NAJSLABIJA karika u tom servou a to je prvi zupčanik koji pogoni zupčanik na kojem se dalje nalazi servo ruka. Sada će neko odmah da se doada pa kaže kao se na komandama stavlja V osiguranje ali ni ono ti ne pomaže u tim situacijama jer je taj zupčanik i više nego JADAN.
Ovakav savet da su to dobri servoi posebno za početnike koji će livaditi modele može da ti da neko ko nikada verovatno nije otvorio taj servo.

drjack:
Igore  oslobodi se  straha i svrati do nas na 13 maj da se malo druzimo. Ponecu ti  gomilu servoa u delovima da ih sastavljas , ako te to cini srecnim. Svaki koji sastavis bice tvoj. Usput ponesi neki model da vidimo konacno cime letis , sta pravis kako letis... Imas od mene gratis pice u lokalnom restoranu. Licnu kartu ne moras da poneses.

uros2002:
Hvala svima na odgovorima.

Samo da ponovim jos jednom.

Nisam neki klinac vec imam skoro 40g. RC avioni su mi cisto kao razonoda i da pokusam sina od 13g da uvedem u taj svet aviona da ima neki hobi i zanimaciju.

Ja licno sam vise za RC camce. Mirna i lagana voznja po obliznjem jezeru dok pecam i pijem ladan skom. Na samo 1km od kuce mir itisina.

Ajmo dalje.

Za ovaj vikend nemogu da tvrdim sigurno da cu doci ali potrudicu se.
Samo bih as molio da mi posaljete koji dan i u koje vreme ste tamo.

Voleo bih da se upoznamo i da mi licno pokazete kako se leti. Mozda i ja predjem sa RC camaca na RC avione nikad se nezna.

Svakako cu doci da se upoznamo i druzimo.

Sutra cu se najverovatnije oprobati na simulatoru posto treba da mi stigne neka stanica sa 4 kanala i simulatorom.

Javite samo vreme i ako mozete da mi objasnite de se to nalazi tasno na 13. Maju.

Hvala jos jednom svima.

Pozdrav Dejan

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version