ELEKTRONIKA > SIMULATORI

Pocetnik

<< < (8/11) > >>

marko.jovanovic:
Ja pravim probel ili onaj koji govori da se krše propisi, ide putem koji en postoji...
Bato ja tamo svaki dan prođem.
A to što si me nazvao tako kako si me nazvao mogli bi moderatori da reaguju!
Direktno vređanje. Ali anravno u mom slučaju će da bude pojala maca aja ću biti banovan bez razloga.
Sve mi je jasno ovde!

presko:

марко је суви геније. Никад није био на "13. мај"-у, а најбоље је објаснио како се стиже до тамо.
Сами смо криви.

uros2002:
Ok ljudi, nema razloga za svadju.

Prilicno dobro poznajem taj kraj posto sam iz okoline a supruga mi je iz Batajnice.
Uvek sam se pitao gde vodi taj put posle pumpe crnomarkovic posto je jedno vreme tu redovno stojala policija.
Ali iskrsno mi je drugi problem pa izgleda da necu moci ovaj vikend.
Nadam se da ce mo se videti sledecom prilikom. Obicno sam Nedeljom u Batajnici ali ovaj vikend idem u Subotu ali kasnije posto imam neke obaveze posle 17h a pre toga imam obaveze kod kuce.

Nema razloga da se prepirete oko servo motora i koji je bolji.
U svakom slucaju znam i sam da je pomenuti model losiji i samim time i dosta jeftiniji.
Posto kako ste pomenuli neznam da li ce sina ovo zainteresovati sigurno cu uzeti ovaj HXT900.

@marko.jovanovic

Posalji mi na PM molim te slike svojih modela i odakle si posto kako si rekao prolazis svaki dan pored skretanja za aerodrom mislim da si u blizini. Mozda mozemo da se vidimo i da mi pomognes u savetima za gradnju.

@presko
@drjack
@alzo
@Vaci (hvala za simulator stigao je)
@i svi ostali (neka se neljute oni koje nisam pomenuo)

Hvala vam na pomoci i nadam se da ce mo se videti na aerodromu i licno upoznati.
Prihvatam vase savete i sugestije. Bice mi potrebna vasa pomoc kada se odlucim da prvi put poletim na 13.Maju.

Danas mi je surak javio da je stigao da mi kupi IZOFLOR 5.5 ili 6mm, uzeo je 3 kvadrata.
U nedelju krecemo sa pravljenjem prvog modela po preporuci
FT Simple Soarer
https://www.dropbox.com/sh/vzttr5g4eojyqww/AAApX3GV5noM8Jt9m0rsB1_za?dl=0
Slikacu postupak gradnje i okaciti u moj hangar

Cujemo se oko izbora setupa za model.

Uzgred stigla mi je stanica za simulator i prijemnik sa 4 kanala.
Danas pokusavam da namestim na komp i probam simulaciju.

Javicu vam utiske.

Hvala svima jos jednom.

marko.jovanovic:

--- Quote from: presko on June 04, 2015, 06:43:35 PM ---
марко је суви геније. Никад није био на "13. мај"-у, а најбоље је објаснио како се стиже до тамо.
Сами смо криви.

--- End quote ---

Vidi ČIKO ako imaš nešto lično protiv mene ti mi slobodno pošalji PM stvarno nema smisla da se prepucavamo oko bilo čega što ja kažem.
A i još jednom kažem ne priliči vašim godinama da tako postupate prema nekome ma ko on bio.
A ako imate nešto od škole i obrazovanja onda ste stvarno zaboravili da pročitate nešto što se zove BONTON koji je u vaše vreme bio dosta popularana a sada je na ŽALOST nas koji smo bar prošli pore dnjega da ne kažem i pročitali skroz izbledelo sećanje.
Očigledno svi idete iz pravca Beograda na taj aerodrom i pravite PREKRŠAJ. I verovatno skoro niko od vas nije produžio par stotina metara  i pravilno se okrenuo jer je valjda skupo gorivo il šta već. Da ste to uradili znali bi da je put posle pumpe CRNOMARKOVIĆ zatvoren tj ako idete iz pravca Beograda napravljena je krivina koja vas vraća u pravac prema Beogradu i obrnuto, i znali bi da do petelje Batajnica ne možete da stignete jer su tamo radovi zbog kojih je put tu i prekinut....
Ja ovo govorim jer poslom tu tumaram stalno ne skoro svaki dan ali bar 2 puta nedeljno i dobro znam gde je vaš aerodrom tako da posle svih ovih iskustava mi ne pada na pamet da se tamo pojavim jer ću verovatno dobiti i batina koliko sam omiljen.
U posledenje vreme sam primetio da me svi napadaju bez i jednog argumenta kao što ste to vi sada uradili, jer da iole znate o čemu sam pričao i da ste ikada produžili putem koji sam gore naveo ne bih tako nešto izjavili.
Ja sam spreman čak i da vam pošaljem snimak ili sliku ako treba da vam dokažem da je to tako kako sam rekao...
Je prosto ne znam kako da se ponašam i šta da radim. Izgleda ću stvarno zaćutati neko vreme jer vidim da sam ovde dosta nepoželjan čak i kada kažem ono što je ispravno sa čvrstim argumentima, slikama..... Do sada nijedan napad na mene nije potkrepljen čvrstim dokazom nego je sve bilo prestani da zagađueš teme, ne slušajte budalu.....

uros2002:
Pozdrav svima,

U subotu 06.06.2015g posetili smo aerodrom 13. Maj i upoznali se sa Branom, Nikolom i Zokijem.
Evo par slika zatecenih letelica.

U razgovoru sa iskusnim letacima i modelarima jos vise me je zainteresovala izgradnja RC modela. Predlozeno mi je da za prvi model odaberem FT Simple Soarer i pokusavam da ga napravim od IZOFLORA.
Isekao sam skoro sve delove i poceo da sastavljam. Odmah sam naisao na problem.
Izoflor je suvise mekan i krt za izradu ovog modela. Mozda moze neki drugi model ali ovaj ne.
Ipak sam ga sklopio iako mi se nije svideo po krutoci tela i horizontalca kao i vertikalca.
Evo par slika cisto da se vidi.

Mislim da cu morati ponovo da radim od karton pene.

U svakom slucaju krenuli smo sa radovima i vise nema prekida. Model mora da poleti.
@alzo
Mozes li mi poslati na PM podatke o motoru,ESC,bateriji i servo motorima ili link sa RC Srbija koje da kupim. Posto model ce biti isti kao i tvoj od istog materijala pa ce i tezina biti slicna.

Sin je jos vise nego ja zainteresovan za RC avione. Po ceo dan je na simulatoru i mogu vam reci za prvi put cini mi se da vozi bolje nego ja.
Tako i treba. Ja cu biti samo finansijer i graditelj a on pilot.

Mozete li mi predloziti koji model na simulatoru da vozim a da je slican modelu koji pravim.

Pozdrav svima jos jednom. Cujemo se

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version