ELEKTRONIKA > SIMULATORI

Pocetnik

<< < (9/11) > >>

alzo:
Ako stignem saljem ti linkove veceras....pozzz

marko.jovanovic:
Simulator je sprava koja će vam pomoći da shvatite  položaj aviona i kako da reagujete u kakvim situacijama.
Malo je modela koji na simulatoru mogu da se porede sa stvarnim.
Ipak je adrenalin adrenalin. A pogotovo danas kada imate kompjuterizovane stanice sa mogućnošću svakojakih podešavanja od mikseva do dual rate i expo funkcija i tako dalje. Prvi let svakako treba da krene sa nekim ko zna koiko toliko da vam prvo utrimuje model a posle vi polako dok se malo ne naviknete na komande.... Takođe sve zavisi i od položaja i uglova pod kojim servoi deluju na komande kako položaja odnosno rupice na servo ruci tako i rupice na samoj komandi. Ja recimo kad pravim model ili kada ga kupim stavim komande uvek na najveći otklon (što ne bih preporučio nijednom početniku !!!!!!!!) ali zato na staniici napestim tri moda dual rate tako da mi prvi mod bude sa najmanjim otklonom servoa  samim tim i najmanjim uglom komande. Naravno sve se to namešta u procentima pa tako može da se stavi i 10% samo servo da se pomera levo desno, a može i 100%. Prvo se navikavam na spore otklone pa tek onda idem do onih najvećih. Ali to može da se namesti i ručno na gore pomenutim rupama ruke servoa ili same komande..
ovo je moj stil ali velika većina će reći da je pogrešan i ja sam do nekle svestan da jeste ali sam tako navikao.

djordjevicaca:
Iskreno, na bolju ekipu niste mogli da naletite - iskustvo i staž sa jedne strane, a sa druge Alzo sa svojim modelima koji pokazuju kako se kreće u ovaj divni hobi!
Samo napred, nadam se da ćemo se videti na livadi!  (<--) (:beer:)

alzo:
Hvala....juce smo probali novo krilo i ispostavilo se da je mnogo brzo i nestasno za moje iskustvo...kad ga je Brana probao trebalo mu je vise od pola piste da mu izduva brzinu na sletanju....nezgodno za pocetnika,dosta veliki otkloni,stanica bez mogucnosti podesavanja i normalno da sam olivadio model...na srecu nista obiljno, parce karton pene i spera i novi nos gotov..na srecu elektrika prezivela

Vaci:

--- Quote from: marko.jovanovic on June 07, 2015, 10:14:09 PM ---Simulator je sprava koja će vam pomoći da shvatite  položaj aviona i kako da reagujete u kakvim situacijama.
Malo je modela koji na simulatoru mogu da se porede sa stvarnim.
Ipak je adrenalin adrenalin. A pogotovo danas kada imate kompjuterizovane stanice sa mogućnošću svakojakih podešavanja od mikseva do dual rate i expo funkcija i tako dalje. Prvi let svakako treba da krene sa nekim ko zna koiko toliko da vam prvo utrimuje model a posle vi polako dok se malo ne naviknete na komande.... Takođe sve zavisi i od položaja i uglova pod kojim servoi deluju na komande kako položaja odnosno rupice na servo ruci tako i rupice na samoj komandi. Ja recimo kad pravim model ili kada ga kupim stavim komande uvek na najveći otklon (što ne bih preporučio nijednom početniku !!!!!!!!) ali zato na staniici napestim tri moda dual rate tako da mi prvi mod bude sa najmanjim otklonom servoa  samim tim i najmanjim uglom komande. Naravno sve se to namešta u procentima pa tako može da se stavi i 10% samo servo da se pomera levo desno, a može i 100%. Prvo se navikavam na spore otklone pa tek onda idem do onih najvećih. Ali to može da se namesti i ručno na gore pomenutim rupama ruke servoa ili same komande..
ovo je moj stil ali velika većina će reći da je pogrešan i ja sam do nekle svestan da jeste ali sam tako navikao.

--- End quote ---

Staviti komande na najveci otklon namerno, a onda namestiti veliki dual rate je greh prema bogovima servoa i kontrolnih povrsina... totalno je jednostavno da se shvati zasto.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version