Sastavio quad ali jos uvek nisam uspeo da ga podignem.
Prvo za sta nisam bio siguran je da li sam dobro kalibrisao ESC-jeve, pa onda da li su OK accelometar i kompas na FC-u (APM 2.6), pa da li imam kakvih smetnji na FC-u, posto se nalazi izmedju gornje i donje ploce na quadu.
Dakle, letelica se svaki put ponasala potpuno nekontrolisano na poletanju - prevrtala, spinovala, i svasta jos.. Takodje nikako nisam uspeo da podesim da se svi motori pokrecu istovremeno. U svakom slucaju, polomio sam tri propelera, dok se nisam pomirio sa cinjenicom da nesto nisam odradio OK pri samom sastavljanju ili u podesavanjima, a ne da je u pitanju samo moje upravljanje. Na kraju sam video i da nisu ni svi lemovi na bullet konektorima bili OK, te se desavalo da motori zastajkuju pri gubljenju kontakta.
Problem sa konektorima je resen, i sada se posle kalibracije ESC-a svi pokrecu istovremeno, medjutim usledio je novi problem:
Na poletanju ne uspevam da postignem dovoljan throttle da se uzleti. Imam kontrolu u smislu da kada se podigne throttle, mogu da ga zarotiram ili nagnem bilo koju stranu pomeranjem palice, znaci - "slusa me", ali samo throttle ne podize letelicu.
Takodje sam primetio da se pri zaustavljanju motora neki zaustave odmah, a neki laganije (uz duzi spin-down), tj. kada je prikljucena baterija, neki motori pruzaju otpor pri rucnom okretanju, a neki ne. I to se pri svakoj kalibraciji menja .
Jos nesto, dok sam imao problem gde nisam mogao da kontrolisem letelicu (a podizala se za zemlje), tada pri armovanju motora, ostajali su mirni dok ne poguram throttle, a sada kad mogu da je kontrolisem (a nema dovoljni throttle da uzleti), motori se pokrecu minimalnim brzinom cim armujem.
A da, da pomenem da mi je ranije radio kontroler bio podesen na "helicopter - variable pitch". Moguce je i da je to bio jedan od problema kod kontrolisanja.
Ima li neko ideju gde da trazim problem?
Da li je u pitanju ESC ili FC, ili nesto trece?