RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

F4U CORSSAIR karton pena

<< < (10/13) > >>

zbabic:
Hoce li uskoro biti neki video od  (<--) F4U CORSSAIR- a?

marko.jovanovic:
Hoće za vikend ako ne bude kiše.
Sve je spremno samo da se poleti.

marko.jovanovic:
Konačno uzeh vremena da probam TICU.
Zveckanje nije bilo od nebalansirane elise jer sam to uradio kako treba nego od komandnih površina koje landaraju u bužirima i ostalih delova koji se nalaze u modelu (ništa opasno samo eto iritirajući zvuk za nekoga...
Prvi utisak FANTASTIČNO PONAŠANJE MODELA ČAK I PO VETRU KOJI JE BIO PROMENLJIV.
Setup sasvim dovoljan za neko scale letenje. baterija 2200 mAh 25C, 40A esc, motor 35XX 750 KV, PROPELA 12X6X3, servoi 9grama razni i uglavnom sa HK jeftnije varijante ali ne XT9000 koje mrzim.
U nos sam stavio 50 grama olova. Jedini trim koji sam dirao jeste rudder jer je motor mogao još malo u stranu da ide i to sam odradio odmah pre poletanja jer sam primetio da vuče na desno.
Peh koji se dogodio jeste samo zbog moje greške a to je što sam olako postavio točkove misleći da će izdržati neka laganija sletanja.
Avion nisam pipnuo nijedan trim osim rudder-a i to na zemlji a vidi se kako se ponaša. Vozio sam na velikim otklonima po planu a to je negde oko 30% sa 40% expo-a jer sam navikao i to skoro kod svih TICA držim. Jako me je prijatno iznenadio. Uz male prepravke na prednjem trapu bić to odlična tica. Sletanje nije bilo uopšte toliko nezgodno samo su slabašni bili trapovi što sam nekako i očekivao da će se desiti ali rekoh možda izdrži bar prvi let, ali eto nije. Sve u svemu moja prreporuka ako neko voli WWII TICE a jeftino da se uradi i relativno brzo. Sledeći projekat će biti PT-17 ali po nekoj mojo izvedbi kombinacije karton pene i stirodura. Trenutno sam u fazi izrade crteža i sve će biti propraćeno ako nekoga zanima da pravi model....
I konačno da ne budem toliko dosadan evo i čuvenog leta. Mesto letenja Aerodrom Veliki Radinci.
https://www.youtube.com/watch?v=aS0HvmC4UV4&feature=youtu.be

Birdum_Bardum:

--- Quote from: marko.jovanovic on October 22, 2015, 03:01:31 PM ---

--- End quote ---

Cestitam na uspesnom letu  :)aplauz. Setup ti je izgleda vise nego dovoljan, probaj elisu sa dva kraka, dosta je efikasnija.

marko.jovanovic:
Da primetio sam da te trokrake elise osim lepog izgleda i nemaju baš neku efikasnost al neka guram je dok ide.
A let bi bio uspešan da nisam pametovao oko trapova. Nije uopšte bilo neko naglo sletanje a trap je otišao.
E sada postoji rešenje da se malo utegne ali moraću da sečem malo krilo na tom mestu gde će ići trap.
Sve u svemu u nekoj narednoj izvedbi predvideću neko ojačanje na mestu gde treba da dođu točkovi.
A imam i neke retrakte stare pa možda se i oni ugrade ali otom potom, prvo malo da uživamo u ovome.
Tek sada vidim koliko je kratko trajao let da ni jedan roll ili luping nisam uradio cccc

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version