RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

F4U CORSSAIR karton pena

<< < (2/13) > >>

marko.jovanovic:
A na prednjem delu trupa se vidi već narpavljena vratanca za bateriju.

I na raju krilo je postavljeno i malo zasečeno u polukrug na zadnjem delu kako bi mogli tuda proći kablovi od servoa za rep.

marko.jovanovic:
Na kraju je krilo ulepljeno prvo gornja strana, vraćen onaj donji poklopac koji je prosečen pa zalomljen, sprovedeni kablovi, montirani repovi, rebra i model sada izgleda ovako

marko.jovanovic:
Nastavak sledi valjda sutra.
Ostali su mi cevčice odnosno vođice za zadnje komande, horizontalni stabilizator da podesim obe strane pošto je iz dva dela ili ću ići na povezivanje strana žicom u obliku slova P ćirilčno (najverovatnije), montriranje motora, i obloga trupa koja će ići od papira za postere jer se lako farba sprejevima i malo je jači. kolor šema će biti u razmateranju još. I takođe se dvoumim da li da mu ugrađujem trapove ili da ga bacam iz ruke. Bacanje iz ruke mi je malo komplikovano jer nemam nikoga ko to može da uradi osim mene a ja sam to teško da mogu da izvedem posebno prvi let.
Konstrucija je jako čvrsta i do sada sa 4 servoa bez motora odnosno onako kako se vidi na poslednjoj slici model je težak 576 grama.
Planiram neki 35XX motor 750 KV i elisu za sada imam neku trokraku 2X6 mada imamm i 11X5 karbonsku koja mislim da će biti ok.
ESC 30A baterija 2200 3S 25C

firebird:
Svaka cast  :)aplauz . Kako si izveo ramenjacu na delu gde se lomi krilo, ja sam tu stao i ni makac dalje a ne svidja mi se ideja da samo pljusnem vruci lepak i spojim onako kako su opisali. Ako moze neka slika tog detalja  (res)

P.S. Oupps, moja greska, sad sam video topic na flite-u, ti pravis vecu varijantu a ja onaj  manji raspona 900mm

marko.jovanovic:
Ramenjača je urađena od karton pene pod uglovima i ima u nacrtu.
Spajaju se tri sloja karton pene a središnji deo odnosno deo koji spaja dva krila je napravljen deo od balze 5mm koji je  takođe u sendviču između dva dela karton pene.
Krilo je iznenađujuće čvrsto. Svi delovi su u planu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version