RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
3DP MINI
alzo:
Dr svaka cast....kad covek gleda kako radis pozeli da se upusti u gradnju...samo jos da utvrdim letenje na kartoncima pa cu da krenem u balzu....kako napredujes sledece nedelje prvi let na trinaestici (<--) ()-()
Sloba:
Sviđaju mi se pozicije servoa na krilima. Kada su gore, uvek vidiš u kakvom su stanju. Ako nešto budem radio koristiću ovu ideju. Takođe, dopada mi se čist rad, a i uredan sto.
Već se nazire da će biti čvrsta gradnja, (po ugledu na njegovog tvorca) ali pazi se od težine. Što reče Alzo, gledajući kako ovo lepo radiš, dođe i meni da se bavim modelarstvom.
Sve najbolje.
drjack:
Momci cilj i jeste da se još neko navuče na gradnju od balze. Davno je prošlo vreme kada su se ovakve stvari učile i radile po sekcijama u školama. Na zalost danas toga vise nema, ili retko negde ima po koji pojedinac koji klincima prenosi znanje. Srećom imamo net.
drjack:
Evo još poneki detalj krila. Plan baš nije bogat pa treba negde malo i da se improvizuje.
Npr. izlazna ivica krila sadži gornji i donji uski plank koji se kod mene malo savio , pa krilo gubi geometriju.
Tu na kraju je predvidjena jedna letvica 6x6 ali po mom vidjenju, nema za šta da se zalepi, pa sam ubacio ispunu u vidu male letvice od balze i sad je em čvrsto em ravno i letvica ima za šta da se zalepi.. Takodje pre lepljenja može lepo da se obradi na staklu sa šmirglom.
Na napadnu ivicu sam ubacio letvicu od balze i nakon stavljanja planka ću je obraditi onim gore pomenutim dletom.
Imao sam još dva rebra viška pa sam srednja duplirao, obzirom da će tu doći kućišta servoa.
Gornja remenjača je od lipe 6x6 ali izuzetno lagane (odabrane) a donju sam ostavio od balze. Vertikalni plank ih povezuje u čvrstu celinu. Dodatak težine za obe izmene je zanemarljiv.
pnedic:
Pretpostavljam da zbog koristenog materijala je ispalo da rebra imaju teksturu od napred ka nazad.
Pitanje: sta bi bilo da je tekstura rebara od gore na dole ? Da li bi bitno bila drugacija cvrstoca krila ?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version