RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
3DP MINI
drjack:
Uroše, smanji zadnji točak na minimalu, Nije upravljiv pa još i veliki. Služi samo da zaštiti vertikalac od drljanja po zemlji.
a poletaćeš ga većinom iz ruke. Ili stavi drljaču umesto točka. Ja sam stavio neke male točkiće od 10mm prečnika.
I prednji od 60mm je prevelik, ovaj model sa trave poleće u 4m. Takodje sve sto možes prebaci napred zbog težišta.
Model ce biti repat ako to ne uradiš. Posebno se odnosi na servoe.
Ruski plan je za glow motor, pa su i servoi mogli ostati pozadi.
Evo ti par sličica sa detaljima:
Detalj zadnjeg točka:
Položaj zadnjih servoa maksimalno napred:
Servo krila:
Izlaz komandi na repu:
A evo i detalja koje pre neki dan nisam znao napamet:
U prvom 3DP Miniju sa HTX 900 servoima i 4S baterijom od 1300 mAh, motorom D 2830, elisa je APC 10x5
U onom drugom sa motorom 2409-12 i baterijom 3S od 1500 mAh, elisa je 9x4,7
Nakon problema sa resetovanjem prijemnika kod kontrolera od 25 A, ,sada su u oba modela kontoleri od od 30A.
Oba modela su i dalje u letnom stanju, onaj stari je pao 2 puta ali mekano u grmlje i jednom prelomio trup pa su zato oba dobila ojačanje.
uros2002:
Pozdrav,
Koji je ovo motor, koliko KV?
--- Quote from: drjack on June 17, 2017, 04:50:57 PM ---....U onom drugom sa motorom 2409-12 i baterijom 3S od 1500 mAh, elisa je 9x4,7......
--- End quote ---
ESC 30A imam i servoe. Motor pokusavam da nadjem ali ne znam koliko KV da trazim.
Repne servoe stavljam na isto mesto gde ste stavili i vi.
Ne znam da li je mnogo velika 3S 2200mAh baterija posto je oko 200g teska. to je nekih 40-50g vise nego 3S 1500mAh.
Mozda teba neki jaci motor?
Sto se tice prednjih tockova moram da porucim druge 35-45mm precnika. Zadnji tocak necu montirati napravicu drljacu.
Nisam stigao da pocnem da pravim kalup za kapotazu i kabinu ali probacu i to da odradim ovih dana. Nagomilalo mi se nekih obaveza oko kuce pa ne stizem.
Sutra cu poneti model na 13.Maj ako neko bude dolazio pa da mi sugerise oko detalja i prepravke pre presvlacenja modela folijom.
Toliko za sada hvala svima. (<--) (<--) (<--)
drjack:
Piše ti sve na gornjem linku za motor.
Ta baterija je preteška.
Sve moje su oko 130g.
Dakle motor + baterija = 200g.
Napominjem da na drugom modelu nemam olovo,da su servoi lakši, i da model još bolje leti od prvog.
Evo ti ovaj npr:
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-2830-brushless-motor-1000kv.html
Ima ga u EU skladistu.
uros2002:
Pozdrav,
Ok, Porucicu manju 3S 1500mAh i motor ovaj sa linka koji ste postavili.
Nadam se da cu sledece nedelje privesti radove kraju pa da sacekam setup i probamo ovo cudo.
Hvala na pomoci.
uros2002:
Pozdrav,
Danas sam pokusavao da presvlacim folijom, da vidim kako to ide.
Evo i rezultata.
Ovako to izgleda nadam se da je dobro.
Planirao sam da uradim kombinaciju providne i trula visnja.
Donji deo krila trula visnja. Sve komandne povrsine trula visnja. Poklopac kabine i gornji deo trupa iza kabine trula visnja, Sve ostalo providna folija. Preko gornjeg dela krila idu dve crvene linije ukoso ako uspem da uradim.
Pozdrav.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version