RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
3DP MINI
drjack:
Negde na ovim linkovima sam i napisao al ajde da ponovim. Foliju sam dobio od firme iz komšiluka. Ljudi od nje rade saći za rashladne tornjeve-čilere na velikim vakum mašinama. Folija je iz uvoza ,odlična je a ne prodaju je . Imao sam jednu količinu koju sam podelio modelarima po forumu i sada imam još malo za svoje potrebe. Boje su siva, bela i crna u debljinama od 0,3 do 0,6mm. Ima sigurno po firmama koje se bave izradom ambalaže, tih providnih folija ali ih ja nisam isprobavao.
Dakle Igore, da se vratimo na temu po ko zna koji put. Ovde smo pricali o vakumu i @pnedic je pitao za postupak vakumiranja ! Obzirom da si napisao da se za taj postupak može koristiti i juvidur a da to nisi probao , najljubaznije te molim da se više ne ubacuješ u ovaj topic jer je to bespotrebno skretanje sa teme.
Za takve stvari postoji RAZNO » MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
pa ukoliko budeš radio probe vakumiranja sa juvidur folijom, to nam prikaži u posebnom topicu, jer je stvar jako primenjiva u modelarstvu, ako funkcioniše.
drjack:
Plankovanje poklopca:
Prvo papirni šablon, koristiće i za balzu kao i za foliju za presvlačenje,
pa po njemu isečen komad balze,
pa onda u mlaku vodu da malo odstoji
pa onda se zavije oko pene za brijanje da dobije krivinu i pusti da se osusi, mada ako se lepi belim lepkom moze i na mokro
Evo ga savijen
I zalepljen
I prva polovina gotova:
pnedic:
Jel ovo 1mm debela balza ? Ili deblja ?
sova:
Jel ne moze odmah na model tako mokro ili ti vlazno pa da se tu direktno savija po ramenjacama ili je ipak pozeljno preko nekog slicnog predmeta u tvom slucaju limenka od pene za brijanje!?Hocu pitati sta se gubi ili ostecuje ako se odmah stavi preko modela i isto tako ucvrsti papirnom trakom???
marko.jovanovic:
Pa vlaga zna da izvitoperi drvo posebno balzu, tako da nije baš poželjno da se to radi posebno ako se naslanja na neke tanke delove drveta.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version