RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

3DP MINI

<< < (8/25) > >>

drjack:

--- Quote from: sova on October 01, 2015, 10:22:06 AM ---Jel ne moze odmah na model tako mokro ili ti vlazno pa da se tu direktno savija po ramenjacama ili je ipak pozeljno preko nekog slicnog predmeta u tvom slucaju limenka od pene za brijanje!?Hocu pitati sta se gubi ili ostecuje ako se odmah stavi preko modela i isto tako ucvrsti papirnom trakom???

--- End quote ---

Ako je tanja balza naravno da može direktno bez kvašenja. Ako počne da puca po godovima, bolje je pokvasiti da omekša.  Ovde se radi o balzi koja je 1,5mm.  i to se pokazalo dobro. Može i tanje ali se kasnije  model lako oštecuje pritiskom prstiju.  To je stara fora kojom se savijaju  letvice ali i  plankovi. Iskusniji  modelari to dobro znaju. Plank je  na gornjim slikama polu suv tj. dovoljno savittljiv. Lepi se belim lekom za drvo koji se suši zajeno sa plankom.   Kada se sve učvrsti kako treba nema apsolutno nikakvog vitoperenja.

drjack:

drjack:
Pozadi je ubačen magnet koji drži kabinu, dok je na prednjoj strani  zubiić.

U horizontalac sam ugradio nove šarke jer su stare bile prejake za HTX 900 servo. Višak šarki ću odseći.

Takodje sam ugradio  vodjice karbonskik  šipkica.Ovo je dosta pipavo i mora se dobro uraditi da ne bi bilo otpora za servoe.

Takodje sam uklopio i krilo sa trupom i samo treba da ubacim šrafove za pritezanje krila.
Motor sam zakacio na odstojnike na tačno predvidjeno mesto.
Inače ovi se odstojnici najčešće koriste za pričvršćivanje štampanih ploča i ima ih različitih dužina.
Kada sam sve postavio na svoje mesto, model sada izgleda ovako:

Motor je D2830 1000 kv skinut sa drgog modela i biće dovoljan za sada.

Još malo šmirglanja spojeva sa viškom lepka i model ide na  presvlačenje. Veći deo modela biće u kombinaciji providnih folija.

bjanko:
Bravo bas simpa avion svaka cast :mhm

uros2002:
Svaka cast za rad i model.

Jedva cekam dalje slike.

Pomazu mi dosta u izradi mod prvog modela.

Hvala

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version