ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Mogu li dva brasels motora na jedan ESC .
sasadjuric71:
Pozdrav modelarima ,poceo sam sa izradom dzet modela SU37,od izoflora .Model je uvecan i dimenzije su mu otprilike 150cm duzina ,sa 110cm raspon krila ,uradjen je ravan trup sa ojacanjem od karbona koji je u sendvicu izmedju dva izoflora ,ali o tome cu detaljnije u drugoj temi .Mene interesuje mogu li dva brasels motora da se povezu na jedan jaci ESC posto idu po planu dva motora a i sami avion je dosta veliki .A ako bi morala dva ESCa mogu li kablovi za signal da se spoje u jedno da bi prikljucio u prijemnik i dobio isti gas na motorima posto imam cetvorokanalnu stanicu ,jer kad se spoje dva kabla za signal dobijam i duplo napajanje za prijemnik.Ili da idem na jedan jaci motor .Koje resenje je moguce i naj pametnije ,molim za savet sve modelare koji znaju ovo sto mene zanima .Pozdrav za modelare jos jednom i unapred HVALA. ()-() (<--) (<--)
marko.jovanovic:
Ono za dva motora na jedan ESC ne bih preporučio.
marko.jovanovic:
Evo ti i test za onu goru varijantu
marko.jovanovic:
Rajkeru nisi u pravu. ESC šalje struju sa tri žice koje se raspoređuju na 3 faze u motoru.
Dve po dve žice su pod naponom samo različitih kombincija i redosleda.
Zato je dovoljno samo promeniti raspored dve žice da bi dobio obrnuto kretanje motora.
Što može da se postigne i sa dva motora na jednom esc-u.
marko.jovanovic:
A evo i testa koji govori o problemu sa 2 motora i 1 esc-om što je skroz logično jer električna struja teče linijom manjg otpora pa tako će rasterećeniji motor brže da se vrti ili će onaj opterećeniji da se ne vrti uopšte....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version