ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Mogu li dva brasels motora na jedan ESC .

<< < (2/4) > >>

magic:
Samo se mora imati u vidu da 2 motora vuku duplo vise struje pa ESC mora biri dovoljne snage.

poz

sasadjuric71:
Ok,Ljudi manite se prepirke,ova prva varijanta resava sve (prvi video) ,pa cak mogu da ubacim i dve iste baterije sto je prednost,jer ce  motori biti verovatno malo jaci pa je to super resenje... Nije bitno da li je jedan ili dva ESC-a bitni je da moze da se odradi makar sa dva ESC-a samo sto mora kako vidim na videu mora da se skine sa napajnja srednja(plus) zica i onda ide Y kabal u prijemnik ,odlicno resenje bolje tako nego eksperimentisati bezveze ... Hvala ljudi sto ste se javili ako neko ima jos neko resenje neka predlozi....

tibeteagle:
Pravilno je samo ako svaki motor ima svoj ESC. Razlog je princip upravljanja kontrolera motorom.
Signal za gas od prijemnika 2 komada ESC-a zajedno mogu da dele preko "Y" kabela.
Izvor napajanja od 5V od 2 kontrolera se mogu paralelno vezati, a dovoljno je samo iz jednog od njih da ide do prijemnika.
Akumulator napajanja je dovoljan samo jedan.
Dakle ovako i samo ovako je pravilno.

sasadjuric71:
Ok Laslo hvala , koliko sam ja razumeo to je isto kao na prvom videu u postu sto sam ja odmah i prihvatio .Pogotovu sto  sam vec napisao sto mogu da stavim dve baterije iste jacine 3s ne moram primera radi da stavljam bateriju 5 ili 6s.Samo na dve baterije 3s mora prvo da se poveze baterija na ESC koji direkno napaja prijemnik da ne dodj do nekontrolisanog rada motora .I jos jedno pitanje za modelare da ne otvaram novi topic.Jel ima neko iskustvo sa pokretnim motorima pozadi pomocu servoa na modelu radi lakseg manevra modelom pogotovo penjanje gore ,i jel bi morao ja to da uradim posto je model veliki da kazem tako,mada sam ja  vise za fiksnu verziju da ne komplikujem mlogo i otezavam model bez veze.HVALA SVIMA NA POMOCI.

tibeteagle:

--- Quote ---Ok Laslo hvala , koliko sam ja razumeo to je isto kao na prvom videu u postu sto sam ja odmah i prihvatio .
--- End quote ---
Da, samo sam hteo da potvrdim, jer je bilo i zbunjujućih sadržaja posle toga, a inče je crtana šema pravilna tehnička dokumentacija po kojem se rade tehničke stvari.

--- Quote ---.Jel ima neko iskustvo sa pokretnim motorima pozadi pomocu servoa na modelu radi lakseg manevra modelom pogotovo penjanje gore ,i jel bi morao ja to da uradim
--- End quote ---
Ako sam dobro razumeo, ti hoćeš ovako nešto na tep modela?

Gimbal servo mehanizam za promenu pravca potisne sile treba samo za ekstremne akrobacije.  Za normalno komandovanje letelicom su tu klasične komandne površine aviona. Sa njima se ne bi povećala potisna sila i neće se penjati bolje. To izrazito zavisi od snage podona.
Dakle ne treba uraditi, osim ako si već isprobao sve kategorije modela i ni 3D modeli te ne mogu zadovoljiti sa svojim velikom mogućnostima manevrisanja.
Bilo bi interesantno sada, kao i uvek, da navedeš o kom avio modelu je konkretno reč?
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version