Malo da se priključim i ja diskusiji.
imam ZMR250, 12A afro simonk, easystar babay beast v2, nazu32 najobičniju i trenutno letim samo po livadi i otvorenom prostoru i vežbam se. Planiram da uzmem FPV ali će to za početak najverovatnije biti najeftinija varijanta tipa prijemnik i predajnik oni mali koji se moraju lemiti, neki monitor.... Primetio sam sledeće tj jedan mali trik koji pali kod dosta nas kada gledamo klipove kako drugi lete fpv....
Ne kažem da sada neko nema skill-a ali veliku nadogradnju brzine dobijate vizuelno kada imate širokougaona sočiva i posebno kada sa njima letite u uzanim prostorima.
Na primer gopro koji ja imam a to je silver 3 kada montiram na bajs i idem malo brže to onda kada pogledam na snimku imam osećaj da sam išao ko zna kojojm brzinom. odnosno ta sočiva povećavaju po meni osećaj brzine bar zajedno 30 ako ne i više procenata.
Drugo mnogo je popagande po youtub i ostalim sajtovima i sve je to naravno biznis. A zna se ko profitira na kraju.
Primetio sam još i na ostalim poznatijim kanalima kako se otvoreno pljuju ramovi od kineza kao što i ja imam i koji koštaju bar 3x manje nego recimo bleckout lumin... Ne kažem da ono nisu kvalitetni frejmovi ali brate pljuvati baš tako nije u redu, to ljude odvraća od nekih stvari i dosta je propagande. JA sam moj quad udarao o beton, padao sa 100m visine bez jednog propelera, udarao o grane i slične stvari i jedina stvar koja je stradala na tom frejmu jesu oni alumijumski odstojnici za gornju ploču iz razloga jer su ima vijci koji ih drže jako kratki pa se pri udaru izvaljuju iz navoja. Ali to se lako rešava plastičnim odstojnicima koji su kod ČAJNIZA skoro zabadava.
a koliko vidim i blackout ima rešenje sa plastičnim odstojnicima koji se kasnije dokupljuju.
DA li je neko od vas negde organizovao neki skup možda neke jurnjave sa fpv miniquad ovima ili se samo svi vežbaju?