RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
slobodan izbor jedrilice
dejan_ts:
Da ti se nadovezem za tu ramenjacu po pravilu nekom koje sam iz orice zakljuceo od mojih F1A modelara gde sami prave sve od kompozita ,glavna ramenjaca ttreba biti od balze sa vertikalnim godovima na gire a ne po duzini krila ,da se istostuje gornja i donja ramenjaca od karbona sa smerom niz krilo i posle ulepi bocna popuna ramenjace isto od karbona pa tek se onda namotava kevlarski konac ,u samom korenu jedno dondrugog u namotaju a posle 3ceg rebra rastrkas konac tipa tri obrta izmedju dva rebra ,sve se to ulepi smolom i tako sastavljeni ide na pecenje ,pecenje ima dve faze ,prva faza slobidno susenje 12h a druga faza opet 12h na 60°,ovo sam pokupio od njih ,izvrsio probu i nemam zamerku
Sto se tice FI ramenjaca to je totalna omaska ,totalno nestabilno i brzo dolazi do zvakanja krika vec vidjeno u nekim od primera kod mojih modelara
Konstruktivna ramenjaca gore naveden postupak kako moji modelari prackaju modele sa 50m sajle koliko je po propisu isprackaju ga na 120m pri brzini od 85 do 105km/h zavisi ko vuce i koliko je snazan omladinac u tome
dejan_ts:
Sa druge strane oko fi ramenjace netreba biti toliko dobar majstor da se mucis da je oravis ,imas gitove da kupis i samo da isredjas rebra na nju i ulepis suoer lepkom ,do nekle brz postupak ali sto se tice izrade kvadratne ramenjace sa ispunom od balze i bocnim popuna to vec nije sve jedno i napraviti a ni izvesti ,treba pregrst pomocnih alata i kalupa ,dobro oko za svaku nepravilnost i trogo voditi racuna oko izvijanja ili deformacije iste ,nije je lako napraviti ali ako se uradi kako teba ostace netaknuta dozivotno sem ako je neko ne skuca u zemlju na krilo
dejan_ts:
Hoces da radis nesto pa ti dodje kontrola leta u proveru konstrukcije
dejan_ts:
Posle obrade napadne ivice usledele su tracice na gornjoj povrsini
Jeben posao do zla boga ,kome se tresu ruke i misli da to moze na brzaka da se zalepi zajebo se u startu
stevapn:
Nikakav stručnjak nisam za modelarstvo, ali mislim da si nepotrebno zakomlikovao. Ne sumnjam da će to da bude odlično urađeno, ali poso...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version