RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Izrada kalupa

<< < (5/8) > >>

young:
Najbrži i najjednostavniji način izrade plastične kabine ili poklopca kabine.
Dakle, napravi se od stirodura ili bloka balze kalup u željenoj formi. Stirodur se jako lagano obrađuje  šmirgl papirom. Ugura se u plastičnu flašu, dobro se ''zakajla'' sa donje strane kalupa i za par sekundi uz pomoć fena za skidanje farbe  dobije se željeni oblik.
Jako puno kabina sam napravio ovom tehnikom.
 Video nije baš najdinamičniji ali moramo uzeti u obzir godine ovog ''modelara''.

pnedic:

--- Quote from: young on January 14, 2016, 11:51:45 PM ---Najbrži i najjednostavniji način izrade plastične kabine ili poklopca kabine.
Dakle, napravi se od stirodura ili bloka balze kalup u željenoj formi. Stirodur se jako lagano obrađuje  šmirgl papirom. Ugura se u plastičnu flašu, dobro se ''zakajla'' sa donje strane kalupa i za par sekundi uz pomoć fena za skidanje farbe  dobije se željeni oblik.
Jako puno kabina sam napravio ovom tehnikom.
 Video nije baš najdinamičniji ali moramo uzeti u obzir godine ovog ''modelara''.

--- End quote ---

Druze, znamo svi ovde za tu tehniku ali, kao sto rekoh u svom prvom postu, kalup je suvise veliki za bilo kakvu flasu od 2L a balonce od 5L je preveliko i zbog te velicine nemoguce ostvariti zeljeni oblik. Ne sekiraj se, bar 10-ak flasa i balonceta sam upotrebio pre nego sto sam postovao pitanje.  ;) Ova tehnika je odlicna za manje oblike.

Vaci:
Ne moze biti preveliko, ako stavis nesto ispod canopy da ga uglavis pasent u balonce.... da ispunis visak prostora. Tada zagrejes i gotovo.

pnedic:

--- Quote from: Vaci on January 15, 2016, 09:37:12 AM ---Ne moze biti preveliko, ako stavis nesto ispod canopy da ga uglavis pasent u balonce.... da ispunis visak prostora. Tada zagrejes i gotovo.

--- End quote ---

Kad budem dolazio za Nis, ponecu i kalup i balonce i pistolj za vreli vazduh da probamo zajedno :)

bjanko:
Meni je problem napraviti kabinu za lastavicu 95 Kabina za model mi treba u duzini 50 cm i tu mi je velki problem i tu sam stao

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version