RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Advance-25E
tibeteagle:
--- Quote ---Tako da specificno opterecenje krila biva (1800/34,5dm2) oko 52gr/dm2
--- End quote ---
Specifično opterećenje krila jest puno za ovoliki model. Ima male komandne površine. On će poleteti i sleteti sa velikom brzinom, a na malim brzinama će komande slabije da reaguju. Kao niskokrilac je takođe nezgodsniji u letu od strednje postavljenog krila ili visokokrilca. Nije dobar početnički model, ali iskusniji ga mogu leteti dobro. Slabiji je akrobata.
Predlažem da se nikako ne stavlja teži akumulator od 300g a od 250g je dobar. Komande se mogu podesiti na veći pomak, umesto uobičajenog ugla od 20-25 na 35-40 stepeni, sa eksponencijalnom funkcijom umesto proporcionalnog ili dual rate modom. Naravno isprobavati sa manjim pomakom u mirno vreme, a kasnije podesiti na veće. U vetrovito vreme će leteti dobro.
U ovoj klasi od ovog proizvođača je bolji izbor recimo Ultra Stick 25e ARF. I on je već prevaziđen po obliku i nije toliko lep, ali po letnim karakteristikama je mnogo bolji. Praktičniji je pristup unutrašnjosti modela, što nije na odmet uvek gledati kod elektro modela, za postavljanje LiPo paketa.
dejan_ts:
Dkyle mislim da si omanuo model,drugo je pulsea drugo je ovo ,nisu isti avioni ,razliciti su i sasvim drugoh karakteristika ,ono sto imash ti u razlio sa ovim je daleko bolje to tvoje nego ovo shto sam ja postavio ,da kazem slobodno krs zivi ,majkemi
Dakyle:
--- Quote from: dejan_ts on February 20, 2016, 10:46:18 PM ---Dkyle mislim da si omanuo model,drugo je pulsea drugo je ovo ,nisu isti avioni ,razliciti su i sasvim drugoh karakteristika ,ono sto imash ti u razlio sa ovim je daleko bolje to tvoje nego ovo shto sam ja postavio ,da kazem slobodno krs zivi ,majkemi
--- End quote ---
Mozda Deki, mene jako podseca na Pulsa-a...kako repni deo tako i profil krila...
dejan_ts:
na tom modelu je simetrican profil ,kraca poluga a produzen nos ,moglo bi to da leti ali da se uradi rekonstrukcija i napravi nov model,da je lak do 1.5kg i da ga vuce motor od 4,5ccm i raspona 1350mm
batans:
Ako se moze reci "iz prve ruke". Advance-25E ima nas drugar i kolega modelar Julije Edelinski iz Novog Sada, kupljen takodje kod Zajka. Na kutiji od modela neki nasmejani tip drzi taj model, to je konstruktor i njegovog se imena ne mogu setiti ali on slovi za jednog od najboljih konstruktora RC modela. Sam model je sjajan, veoma stabilan, leti kao po sinama sve osnovne acro figure se mogu njime uspesno izvesti. Preciznost izrade, kavalitet materijala, ukupan utisak je da je posle pet-sest izlazaka na aerodrom, Julije odmah kupio jos jedan koji je eno u kutiji neraspakovan.
sloba_b, bices sigurno vise nego zadovoljan, model je odlican, posle njega direktno ulazis u svet acro-modela. Zelim ti da dugo uzivas u letenju ovim a kasnije i punokrvnim F3A modelima.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version