RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

selotejp

(1/4) > >>

stevapn:
Jel zna neko koju providnu, siroku, lepljivu traku da kupim i gde? Ovde, PN, sam pokupovao sve sto ima, da probam i sve su sra*e! Treba mi da zastitim napadnu ivicu krila od stiropora. Treba mi i onaj selotejp, armirani, sa mrezicom. To tek ovde nisam uspeo da nadjem. Svaka pomoc je dobrodosla.

bjanko:
Ova sto sam ja kupovao ovde kod mene je sive boje i uzasno jaka tesko se sece makazama kad bi mogao tu da nadjes veruj mi bio bi prezadovoljan.Pokusaj da nadjes tu sive je boje i armirana je nekim koncima ali je sive boje ne znam da li ce da narusi izgled modela ali jaka provereno.Ja je nisam koristio za model ali nesto sam pakovao neki paket i uzeo sam nju.

Pozdrav

Decky:
Providna traka da valja za has hobi ovde nepostoji! Najbolje je da nadjes providni samoplepljivi pvc materijal. Ta siva traka protkana sa koncem je dobra, jaka ali ruzna (mislim da je ima roma kompani i linea. Taj pvc ima u raznim bojama pa mozda bude lepo na modelu.

firebird:
Te armirane sive trake imaš da kupiš u svakoj gvožđari, ima ih i u crnoj boji. Jesu jake trenutno ali ono što je nezgodno kod njih je da se vremenom lepljivi sloj suši i siva folija se odvaja od one mrežice. Ja sam kotistio Tesa i Scapa marku.

Sava:
Teško ćeš to odraditi bilo kojim selotejpom, a da budeš zadovoljan. Nije greška u selotejp traci, nego u materijalu na koga lepiš. Površina se sastoji od sitnih uslovno rečeno vlakana i prašine koje očas posla ispune lepilo na traci. Pomaže bilo koja samolepiva traka koju nalepiš na željeno mesto, odlepiš da pokupi vlakna pa postupak ponoviš. Tada nalepiš traku koju si naumio. Ni tada nije kao na drvetu, ali može da prođe. Drugi način je da uzmeš bezbojni akrilni lak koji se razređuje vodom, namažeš, sačekaš da osuši, blago ošmirglaš i lepiš traku. Lak se veoma brzo suši, nemoj da te prevari što je na vodenoj bazi. Inače najkvalitetnije su 3M trake i proizvode se u svim bojama. Papirne lakireske trake ti u kombinasiji sa akrilnim lakom ne rade posao. Vodena baza farbe raskvasi traku, podvuče se pod nju i da vidiš onda belaja. No i tu ima leka. Ode ja u druge teme.
Pozdrav iz SM   ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version