ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Prekid rada motora

<< < (2/3) > >>

Boban:
Dali moze biti problem sto specifikacija motora kaze da je radni napon 11.1v  do 18.5v  a meni padne napon ispod 11.1v ???

Boban:
Ok veceras postavljam slike

pnedic:

--- Quote from: Boban on February 17, 2016, 01:27:01 PM ---Dali moze biti problem sto specifikacija motora kaze da je radni napon 11.1v  do 18.5v  a meni padne napon ispod 11.1v ???

--- End quote ---

Vrlo je moguce ! Posle tih par sekundi sto motor ne radi, baterija se "regenerise" i povrati napon na iznad 11.1V. Inace ja sam izbacio onu pistalicu (voltage tester) iz modela jer cim dam gas napon baterije padne ispod definisanog donjeg limita i ovaj krene da pisti kao lud. Cim oduzmem gas, voltage tester prestane da pisti.

Mozda i ESC ima definisan "low voltage cutt off". Ponasanje ESC-a u ovom rezimu moze biti definisano na razne nacine: potpuno iskljuci motor, ili smanji gas na max 50% (kao sto sam ja setovao).

sloba_b:
probaj da uradis "range test" tj test dometa stanice na suvom...a mozes da probas i camac da vrti u vodi ali da ga vezes ili drzis rukom tada ces ustanoviti da li se motor gasi zbog ESC tj pada napona

p.s.meni se nesto slicno desavalo na modelu aviona par puta hoce nece i onda je skroz zamro motor i ustanovio sam da je ESC "gekno" a daje napon za prijemnik pa je zapravo polu ispravan

Vaci:
Nije do pada napona na motoru. Ako sve radi na 5m a ne na 20m onda je nesto drugo. Obrati paznju da nisi u nekom range test modu, koji je pravljen za tako neki malecki domet. Ako sve radi na 5m, onda je samo relacja predajnik - prijemnik. Ne vidim sta moze drugo biti.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version