RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
git ili kit ,kako vec
dejan_ts:
Intresuje me da li je neko probao,experimentisao,vec mozda radio
U pitanju je zastita stirodura kao kalupni deo
Do sada sam se bavio iskljucivo drvenim modelima pa sa njih skinem kalup i imam negativ,posto se sad radi o malo vecem delu i znam sigurno da necu moci rucnim putem da dodjem do precizne mere vec cu morati na cnc da obradjujwm,zanimame posle toga sa cim da izgitujem,znam da moram akrilni git da koristim ali ga iskreno nebih shljepao spaklom jer znam koliki majstor treba biti i imati finesu u rukama da bi sve to ispalodo nekle kako treba pa da se to posle opet smirgla
Da li je moguce vodeni kit razmutiti ga u vodu tj razblaxiti mjegovu gustinu i takvog tecnog ili retkog staviti u pishtolj za farbanje
Ako ima neku bolju ideju voleo bih da cujem predlog i vase mishljenje oko toga
Hvala
Sava:
Velika pomoć je gumena špahtla koja lepo prati krivine. Znam da imaš vešte ruke i da ćeš to brzo uraditi. Ako puno razblažiš git vodom razbićeš mu strukturu, a neće se osušiti do ustanka. Ako nemaš gumenu špahtlu, dobra je i kreditna kartica koja prati krivine, doduše malo je tvrđa. Ja lično radim metalnim Japan špahtlama, valjda mi je to ušlo u ruku.Radio sam dosta u auto-lakirerskoj radionici.
Sretan rad i pozdrav iz SM 4e
dejan_ts:
bio dokon i reko aj da probam ,zaseo, razblazio akril git, stavio kompletnu smeshu u vazdusni pishtolj i raspalio ,u pravu jesi Savo da se bas bas razblazi ali ono shto sam ocekivao da dobijem to sam i uspeo ,bash ono sto mi je potrebno ,dobio sam nesto slicno kao shto je spric git samo naravno na akrilnoj bazi ,ovo je dobro zato sto cu raditi na stiroduru a mogu i na stiroporu,eto da nisam probao sa ovim eksperiomentom nebih ni znao da je moguce ,da se susi sporo da ali pored TA pecke i pustenom da izduvava toplo sloj koji sam naneo osusio se za nekoliko minuta ,naravno voda da ispari i eto spremnog sloja za dalju obradu
nesto novo ako nekome bash tako treba
pistolj sam koristio od Viligera za 500din ,jeste mali u dozeru ali za ovakve stvari nije spor da se postupak ponovi vise puta,e jedino sto je problem sto nesme mnogo da se nanese jer u suprotnom eto podliva sto i bas nije pozeljan ,ali iz par navrata dobije se zeljeni sloj premaza akril gita
Sava:
E baš super, iskreno da kažem nisam to probavao na penastim materijalima jer mi nije problem gitovanje. Probavao sam nešto na drvetu pa se ljuskalo.
U svakom slučaju hvala na informaciji, novo saznanje nikada nije višak.
Pozdrav iz SM 4e
sasa:
Nije valjda Deki da ti nisam ispricao kako sam ovu maketu napravio
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,13536.0.html
Ona je prvo spricana sa razredjenim obicnim gitom za drvo,nekoliko puta :mhm a potov vidis i sam..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version