RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
git ili kit ,kako vec
dejan_ts:
vidish sale ti si to radio ali si zaboravio gde si to upotrebio ,dok se setish ja vec isporbao i poceo da raduckam sa tim ,verujem da si i ti morao u vise navrata da prskash pishtojem ovu maketicu da bi dobio ono shto ti treba od slojeva ,a usput i ja sam zaboravio da si ti ovo pravio odavno i da si pominjao kako necesh nikad vise da radish te pipave stvari ,ali shalu na stranu i kritiku ,stvarno je ispalo dobro kako si ga napravio
onaj dan si bio kod mene i pitao te oko toga ,ti se nisi ni setio ,
sasa:
;namig (pijemo)
sova:
Bas kao i u zivotu dobrih stvari se slabo secamo (ko je sta kako napravi da je dobro) a one lose odmah izadju na vrh umesto da je kontra al to je zivot!
Nisam naj bolje razumeo Dejane jel ovo gitovanje u svrhu da zastiti model ili da popunis rupe na modelu ili je pri postupku ojacanja modela da se moze napraviti kalup??
dejan_ts:
Sobzirom da se radi kompletan model na cnc glodalici a znajuci da matetijal koji obradjujem je jako trosan i verovatno ce biti reljefaste povrsine,svrha ovog gitovanja je poravnavanje povrsinskog sloja radi nanosenja stakloplastike fine gramaze naravno sa epoxi smolom a posle toga ujedno i zastita original kalupa od livenje negativ kalupa koji hocu da dobijem
Prosto receno ,da dobijem finu pivrsinu na modelu ujedno i zastitu od poliester smole i ako uspem da sacuvam sam model za nedaj boze ako se desi nesto negativnom kalupu
Sve je i dalje experiment,malo ce vise da me kosta ali vredi pokusati,barem cu znati vise o tome
Ideja sa ovim je samo radi ubrzanog procesa rada na cnx glodalici jer je rad na istoj jako skuo i dug vremenski perjod
dejan_ts:
Dalju objavu radova ce biti prikazana na topiku gde sam zapoceo onu jedrilicu raspona 3.2m i bice detaljno uslikana sta se sve tu radi i kojim redosledom sam isao ali naravno bez mojih komentara jer ce slike sve pokazati i ukazati kao sto je i prikazivano u tom topiku
Nevolim da komentarisem ali volim da slikam,pa ko razume razumece a ko ne razume tupice mozak sa glupim komentarima,ovde vrlo poznatom cinjenicom. :P (res) ")
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version