RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Mesingane cevcice
dusan.milenkovic:
Elem... ako ne nadjes... Imam ja metar mesingane cevi 3,2mm / 3mm koja mi u sustini ne treba, uzeto onako... zlu ne trebalo... pa ce nesto se dogovorimo.... A imam i sipku 3mm koja tacno ulazi u tu cev... Za ove ''klizace'' amortizera.... Za taj projekat cu je rado zrtvovati...
pnedic:
Imas u Sitologici Beograd cevi fi 2.5mm spoljni precnik i do 1.6mm unutrasnjeg precnika, kostaju oko 640 din jedan metar.
Sada sam ih zvao
Evo ti link
http://www.sitologika.rs/proizvodi/mesingane-cevi-malog-precnika
grebic:
Zvao sam i Sitologiku, medjutim, 2,5 mm je malo. Precnik tocka za 1/5 je oko 130-140mm. Mislim da bi cevcica od 4mm bilo taman. Ima u Sevojnu, ali sa zidom od 0.3mm sto je tanko. Izgleda da cu morati da narucujem preko...
Sto se tice lemljenja aliminijuma, to nisam nikada radio. Citao sam o tome ali mi nije trebalo. Najlakse bi bilo da uzmem alu cevcice, ali mislim da su mekane za ovo...savijace se
dusan.milenkovic:
Samo lepo ocistis, osmirglas, stavis flux i lemi se isto ko mesing. Samo ne uzimaj kineski kalaj. Meni je lakse lemilicim al mozes i mali brener da koristis. Aluminium ti je elasticniji i laksi od mesinga, ne brini za jacinu. Na crawleru od 5kg sam radio linkove vesanja od cevi 5mm, a to je najoptereceniji deo koji trpi daleko vece opterecenje nego sto ce kod tebe. I udarce i padove i natezanje, i nije se ni najmanje iskrivilo. Svakako, ako se ne snadjes, moja ponuda stoji ;)
grebic:
Hvala na ponudi, mozda zatreba. Ne znam stvarno za Aluminijum. To bi mnogo uprostilo citavu pricu. Aluminijuma valjda ima... Taj mali brener sam i kupio pre neki dan. Opaka spravica...Jedva cekam da ga iskoristim za nesto pametno ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version