Pozdrav
Uredjaj sa linka koji si postavio je snage 2.5w i stvarno je igracka.
Sumnjam da bi isekao i tanju balzu...
Ipak, opremljen je drugacijom vrstom lasera od standardnih, nama poznatih uredjaja.
U vecim aparatima, laserski zrak se formira u velikoj, oko 1m dugackoj lampi, te se sistemom od 3 sociva vrsi skretanje zraka.
Ovakve lampe su snaga od 30w pa na vise i moraju se hladiti vodom.
E sada, ova nova vrsta lasera je sklop koji se postavlja direktno iznad materijala koji se sece, hladi se malim ventilatorom i snaga su do 15w.
Zbog malih dimenzija i ne postojanja sociva za skretanje zraka, ceo laserkat uredjaj je postao mali i kompaktan.
Po onome sto sam video, laser od 15 w sece tvrdo drvo debljine 10mm bez problema.
Naravno, brzine su zasigurnoanje, ali je po meni idealna prica za hobi namenu.
Planiram, bolje reci, dvoumim se oko nabavke obakvog lasera i sa tobom sam ovom prilikom podelio ona saznanja do kojih sam dosao.
Moras samo da znas da je sistem otprasivanja veoma bitan jer prilikom secenja stvara se velika kolicina produkata koji nisu prijatni za udisanje, a takodje taloze se na socivima, prilikom cega se gubi efikasnost laserskog zraka.
Ovde je link takvog lasera
https://m.ebay.com/itm/15W-Laser-Head-Engraving-Module-Wood-Marking-Wood-Cutter-For-Engraver-w-Adaptor/142324104274?hash=item21232d7c52:g:j-MAAOSwVNxZ7rkkSam ruter nije kritican jer su otpori kretanja beznacajni i ne postoji kontakt sa materijalom koji se sece.
Ako ipak nabavis ovakav uredjaj, napisi neki red o utiscima