I kod mene se zadnjih dana radi punom parom, kontrolisani haos na radnom stolu:
Gradnja je započeta ravno pre 3 g. ali sam se u medjuvremenu bavio drugim modelima.
Odlučio sam, da se držim plana gradnje uz neke poboljšane modifikacije.
Prva je da je moje krilo dobilo karbonsku napadnu ivicu (+karbonska remenjača u krilu fi 6mm)
Sto se kačenja krila tiče, držao sam se plana. Krilo se drži na 2 karbonske šipke koje su žicom povezane sa karbonskom remenjačom u samom krilu.
Krilo je lepo leglo na trup.
Ovi nosači od avio špera lepe se u trup. Naravno ja sam ih podebljao i dodatno učvrstio
Krilo se ubacuje prvo prednjim krajem gde šipke ulaze u prednji avio šper pa se lagano povuče nazad da legne u zadnji a da i dalje stoji i u prednjem nosaču. Na sve to se natakne i kabina koja na sebi ima ojačanja da prihvati ove cevčice.
Ovako isto (ova slika nije sa mog modela)
Ovde su šperovi stavljeni samo da daju pravac i odstojanje kod lepljenja karbonskih šipki.
A ovde je već upasovano krilo sa zalepljenim nosačima,
Materijal u kome se radi je dosta osetljiv na ogrebotinje kačenja u radionici i lupanja ali pregitovaću ga akrilnim gitom za drvo i biće ok
Trup će ići sigurno u epoxu smolu i platno. Za bojenje krila i trupa sam probao nekoliko varijanti. Ranije sam pisao o podlozi u spreju za stiropor koju sam sada probao na krilu, Dobra je, i drži se za podlogu.
Ovde sam malo probao i dobro se hvata i drži.
Boju sam poručio u obližnjoj farbari u nijansi žutih Canadera , jedini je problem što ne može manje od 1 l. (oko 2000 din)
Pripremio sam i kućice servoa za krila kako bi bar donekle bili zaštićeni od vode.
Sto se stajnog trapa tiče ipak sam se predomislio i biće montažno demontažni. U tu svrhu vec sečem karbonske pločice kao nosače trapa i radim šablon od tankog lima po kome ću napraviti karbonske nogare. Naravno sve u svrhu maksimalnog olakšanja modela.
Za rep sam već napravio šablon kako bih ga precizno zalepio ali dok ne provučem i fiksiram komande repa , neću ga još zalepiti.