RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

CANADAIR CL-415

<< < (14/20) > >>

pnedic:

--- Quote from: drjack on March 25, 2020, 09:36:24 PM ---Ako se upuštaš u hiruški zahvat onda iseci i izvadi komplet rep napolje. Ako treba, otvori trup u donjem delu ispod repa da lakše pridjes alatom. Ako nemaš prav ugao izmedju horizontalaca i vertikalaca razlepi i njih pa ih ponovo zalepi  ili još bolje napravi ceo nov rep, jer imaš dovoljno materijala u rezervi.  Pogledaj moj post br 59 sa  predhodnim slikama  kako sam ga  lepio.  Moraš lepiti kompletan rep  na trup dok je krilo namontirano. Napravi šablone (dva pravougaonika od debljeg šrera  tačne visine  koje osloniš na gornju liniju trupa (ja sam tu ubacio 2 pomoćna kom. stiropora i poravnao ih sa trupom)   i ispod horizontalaca.  + odokativna metoda. Takodje proveri da nije sl. problem u naleganju krila na trup. Tu takodje mora biti prav ugao Jeste malo pipavo jer je materijal mekan i osetljiv . Ja sam dodao ojačanje i u sam trup ispod vertikalca da mi se ne bi ljuljao i klatio a video si da sam i napadnu ivicu horizontalca ojačao sa d-box om . (traži od Pere)  Rešićes ti to.

--- End quote ---

OK, hvala za predloge. Videcu sta mi je lakse. I oko repine sam se trtio :)

IvanGrozni:

--- Quote from: drjack on March 21, 2020, 01:04:51 PM ---
Detalje farbam uglavnom sa tonerima razredjenim u bezbojnom laku na vodenoj bazi.
a dobio sam i ovaj sprej koji je za nijansu svetli od boje koju sam predhodno zamutio. Ovaj je dobar jer u sebi ima i podlogu. Vrlo je postojan na stiroporu i ne odlepljuje se kada se na njemu maskira krep trakom. (za razliku od prajmera koji sam probao na krilu i repu)

--- End quote ---

Da li je ovaj kolor sprej na vodenoj bazi? Ako njime može da se farba stiropor onda mogu i drugi penasit materijali.

drjack:
Iskreno ne znam na kojoj je bazi slikacu danas deklaraciju ali ne jede ni stiropor ni druge penaste materijale. Ovaj penasti materijal koji farbam zove se "Climapor" i slican je kao i sve ostale podloge koje idu ispod laminata . Sprej ima blag miris i relativno brzo se susi (nesto sporije od nitra) Ima i dobru moc pokrivanja. Kupljen je u nekoj farbari u Batajnici . Cena bila  oko 700 din. a pise da pokriva do 2 kvadrata.

presko:

https://www.motipdupli.com/en/products/dupli-color/decoration/color/ipg-4056/tm-4056.html

pnedic:
Oo sto ja radim je prosto: kupio sam bezbojni akrilni lak (sjajni), najjeftiniji i tonere za krecenje. Kada se toner zamesa sa lakom (u nekom odnosu, odokativno), to se lepo razmazuje po materijalu. Najbitnije je cetkica kojom se farba: treba da je sto mekanija, kako ne bi ostavljala tragove poteza. Tako planiram sve da farbam.
Taj lak je kostao oko 450 din konzerva od 0.7l. Toneri oko 150.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version