RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
CANADAIR CL-415
dejan_ts:
Poznavanje konstrukcije i materijala i kombinovanji sta sa cim moze je jako bitna stvar da se resi odmah unapred pre negonsto pocne modeo da se izradjuje ,dodatna budzenja i nakaradna umetanje drugog materija daleko daleko utice na sve ostalo od prvog napravljenog
Ja sam zimus radio sendvic krila za jedru i bas sam je pre neki dan istestirao na usviravanje nadajuci se da ce nesto da popusti i da se odvali od samog sklopa ,nije doslo do toga a test je bio sledeci ,visina 50m od mene daljina mozda nekih 35. 40m dubina na dole da krene i zadrzao ugao ka meni maltene pod 50°,iznad mene sam je poravnao na nekih 2m visine i cuo se onaj jako lep zvuk secenja vazduha krila kao kod prave jedrikice ,kolege kije su to gledale samo su mi rekle da ja nisam u vinkli ,rekoh ljudi toje test ako ovo ne izdrzi sta sam onda radio
Kacenje krila je na pljosnati bajonet 2x12 duzine 120mm ,krila kacin na trup sa dva srafa M4 ,nigde nista nije odradilo ,u korenu krila se nalazi blok lipe sveden na klin 230mm u oba krila a u samom bloku iskopan kanal da bih ugradio cauru za taj bajonet mesingani profil 3x13 x 60mm
Da napomenem krila su tost balza stirodur balza
pnedic:
--- Quote from: dejan_ts on July 07, 2020, 06:44:06 PM ---Poznavanje konstrukcije i materijala i kombinovanji sta sa cim moze je jako bitna stvar da se resi odmah unapred pre negonsto pocne modeo da se izradjuje ,dodatna budzenja i nakaradna umetanje drugog materija daleko daleko utice na sve ostalo od prvog napravljenog
Ja sam zimus radio sendvic krila za jedru i bas sam je pre neki dan istestirao na usviravanje nadajuci se da ce nesto da popusti i da se odvali od samog sklopa ,nije doslo do toga a test je bio sledeci ,visina 50m od mene daljina mozda nekih 35. 40m dubina na dole da krene i zadrzao ugao ka meni maltene pod 50°,iznad mene sam je poravnao na nekih 2m visine i cuo se onaj jako lep zvuk secenja vazduha krila kao kod prave jedrikice ,kolege kije su to gledale samo su mi rekle da ja nisam u vinkli ,rekoh ljudi toje test ako ovo ne izdrzi sta sam onda radio
Kacenje krila je na pljosnati bajonet 2x12 duzine 120mm ,krila kacin na trup sa dva srafa M4 ,nigde nista nije odradilo ,u korenu krila se nalazi blok lipe sveden na klin 230mm u oba krila a u samom bloku iskopan kanal da bih ugradio cauru za taj bajonet mesingani profil 3x13 x 60mm
Da napomenem krila su tost balza stirodur balza
--- End quote ---
Naravno da sam razmišljao unapred kako da napravim kačenje krila. I to što sam napravio, radi, ali se pokazalo jako nepraktičnim i nesigurnim. Čak sam razmišljao da ga ništa ne diram. Ali sam ipak odlučio da ga pojednostavim.
Mislim da razumem šta govoriš, ali ipak postavi sliku izvedbe na krilu koje si opisao. :)
dejan_ts:
ovako nekako
drjack:
Evo konačno i nastavka priče. Ovo je Perin Canader koji je već imao vatreno krštenje sa par nezgoda ali je to sada prošlost. Uglavnom danas sam video i bio iznenadjen kako to čudo leti. Vreme idealno mirno bez vetra. Pera je prvo leteo sa 3S a onda sa 4S baterijom zbog dodatka pola litre vode.
Poleće brzo , drži pravac čak i na sletanju kao po šinama, nikakvog trimovanja leti kao pravi. Jedina falinka je bila što pušta vodu tako da danas nije bilo tuširanja, jer dok Pera poleti sva voda iscuri iz modela još na zemlji. Možda sledeći put probamo sa pivom. Evo malo slika i jedan kraći video. Na žalost auto fokus na aparatu me je zezao pa sam morao da ga seckam. Pera će napisati više detalja.
SABURO:
Jako lepo izgleda u vazduhu! Bravo. (res)
Za oko mi zapade mesto za letenje, nekada sam isao tamo da letim i bas je tuzno videti toliko otpada okolo! (:sok:)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version