RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Fairchild Pt-19 Sport scale 40"
Gabor:
Na sam kraj trupa, gde se spajaju bočne površine, ulepio sam blok od balze, gde će doći donja šarka kormile pravca
Sa unutrašnje strane trupa, gde nalegne horizontalni stabilizator, ulepio sam dve letvice da bi bila veća površina gde ga drži lepak
Kad se osušio lepak, proverio sam da li krilo dobro stoji, 90 stepeni nasprem trupa, jer za određivanje tačnog položaja horizontalnog stabilizatora koristim neke tačke i sa krila
Kad su brojke bile identične sa obe strane, proveru sam nastavljao na spoju trup-horizontalni stabilizator
Kad sam se uverio da je sve na svom mestu, namazao sam ga sa lepkom i fiksirao sam ga
Gabor:
Ulepio sam vertikalni stabilizator, i napravio sam ojačanje u korenu, kod spoja horizontalnog i vertikalnog stabilizatora
Nakon par minuta šmirglanja, oblikovanja balze, mogao sam da ga zalepim
U nastavku, oblikovao sam napadne i izlazne ivice
Gabor:
Pošto je vertikalni i horizontalni stabilizator ulepljen, sledelo je plankiranje gornjeg dela trupa
Ispod krila, sa unutrašnje strane trupa ulepio sam dve matice, u šta će se šrafiti krilo. Da bi ove matice bile osigurane, a i krilo da lepše nalegne, ulepio sam blok od balze.
Ulepio sam držač za bužir, na čega će prolaziti 0.8mm žica od čelika od servoa do repnih površina
Gabor:
Donja površinu trupa nema potrebe plankirati, samo ide jedna letvica sa unutrašnje strane, da bi folija nalegla na malo širu površinu
Kapotaž, u ovom slučaju se ne skida sa modela, već je izrađen kao produžetak trupa, je dobio svoj konačan oblik
mirce:
Jel to za tebe ili nekom praviš?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version