RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Veliki modeli od izoflora
bjanko:
(work)
bjanko:
Koristio sam i balzine letvice od 6x6 mm da malo bude jaca konstrukcija i super za sada izgleda.Razmisljam da bude sa 3 kanala bez elerona da bude sto laksa krila imaju veliki dihedral ali videu uglavnom se zezam sa ovim materijalom i ako se polupa nije neka velika steta
bjanko:
Ovaj model me inspirisao za Utvu75
sasadjuric71:
Braco zasto ovolki raspon odmah ,za ovo spremi dosta karbona inace ,stvarno veliki raspon a ako mislis da ti taj model mili gore sta ce ti to ,zelim ti da uspes u ovome sto si zamislio ,ali mislim da je to prespor model ,i moras dobro da ojacas krila i dobru ramenjacu da napravis .Karbon ,sper, balza mislim da je slaba za taj raspon ,mislim za ramenjacu , u svakom slucaju srecno i ne zuri pamet u glavu sa ojacanjima da ne budem vise dosadan. (work) (<--) (<--)
mracni:
Pozz drugari , evo ja sam sa par drugara pravio zimus nekakve "ogromne" modele ...
Napravili gupi jedrilicu od stirodura , u krilima bas nikakva ojacanja u vidu karbona i ramenjaca , krilo od 2m kompletno presvuceno pak papirom 1m2 oko 20din u knjizarama i tutkal sve zajedno ni 100din po krilu ... Jedno od boljih i jeftinijih resenja za stiroporce :D
Ako se upustate u te velike modele moj savet da presvlacite papirombez obzira iz koliko je delova to krilo ...
Jos jedna velika prednost , kada dodje red za komande sam papir ima ulogu sarki pa je dovoljno malo parce trake da osigura papir i to sve radi bez ikakvih sarkica i ostalo :D
Evo par fotki kako izgleda jedrilica od 2m , to je ista samo par promena na krilu posle olivadjenja , krilo je gotovo nemoguce ostetiti ...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version