RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Spitfire sa 3D printera
marko.jovanovic:
Ako sam dobro razumeo i video sa slika i videa krila se montiraju na klik?
Jeste da sam malo požurio jer koliko vidim još nije došlo do tog dela ali ovaj detalj nemoj da ispustiš da ne dokumentuješ.
Jako sam radoznao da viidm rešenje za montiranje krila.
()-()
mirce:
Na slici gde je horizontalac vidi se i štift za fiksiranje krila.
Zadnji deo krila usredini na sastavu gurne se u trup, prednji "legne" na karman, a štift, koji je na trupu,sa prednje strane, pomeri se u nazad i udje u otvor na sredini napadne ivice...
Biće sve slikano, samo da dodjemo do toga...
(pijemo)
marko.jovanovic:
Malo sam ja požurio sa ovim...
Jako lepo urađena kosntrukcija.
Sviđa mi se i što je modularno pa kada se olupa ne moraš ceo trup da menjaš nego samo taj deo koji si polomio...
Da li trup ima na nosaču neki ugao za motor već urađen ili se to mora podešavati platnama?
Pošto sam video jedan video snimak kako ga je lik bacio iz ruke a on mu odmah otišao na stranu i polupao se. I to baš levo gde obično ode avion zbog motora koji nije pod uglom
Zato i ne volim baš da bacam modele iz ruke nenatrimovane i na prvom letu jer nisam baš neki letač pa da mogu svaku situaciju da ispravim...
pnedic:
Mirce
gledao sam malo detaljnije na linku 3dlabprint sve ovo oko ovih modela i naisao na podatak o potrebnom 3D printeru gde pise "...min. build volume 195/195/150mm (or 250/120/150…)"
Pa sta mu je sad min build volume: 195/195/150 ILI 250/120/150 ?
Mozda "pri ruci" imam jedan printer za kojeg pise da je volumen 260/160/150. Tako da ako je potreban voulumen stampaca 195/195/150 u tom slucaju nemam potreban volumen.
Koji je volumen kod tvog stampaca ?
mirce:
Prusa ima sto 200 x 250 mm i Z osa je 200 mm...
Mislim da je motor pod uglom...
(pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version