RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Hangar9 Sundowner

<< < (2/2)

Gabor:
Nakon dopune polomljenih rebara mogao sam ga plankiram i da doteram spojeve plankova

U zadnje vreme Erika rešava presvlačenje modela. Tako je i u ovom slučaju

model je dobio svoje oznake, broj i naš logo kojeg je sekao Velemir u Novom Bečeju

Gabor:
Nakon par nedelja čekanja za isporuku motora mogao sam da vidim kakvu konzolu treba da napravimo da bih mogao da ga namontiram na model. Kolega Đerđ mi izašao u susret i napravio je ove cevaste distancere. Odlično ga odradio

Nakon ugradnje servoa, servo linkova, esc-a, izbalansirao sam elisu. Na kraju dana proverio sam i težište.

Gabor:
Namestio sam otklone, i još jednom sam proverio šrafiće, spojeve. Poletna težina modela od 2830 g. me je prijatno iznenadio

Model je definitivno spreman za test let

Gabor:
Pošto smo danas rano jutro imali neke obaveze u Novom Sadu, i imao sam mesta za jedan model, ubacio sam Sundowner. Za danas popodne je prognoza loša, a ja sam već bio čak i malo nestrpljiv u vezi prvog leta modela

Kad je model stigao do mene, nisam se puno oklevao da li da bude na glow motor ili na elektro. Dobio je motor G46, po preporuci proizvođača, progonjen sa 5S LiPo baterijom.

Kao što tu uvek bude, meni nikad nije sve jedno kad model polećem prvi put, iako je težište i sve ostalo namešteno po uputstvu.

Sa ponašanjem modela sam više nego zadovoljan. Poletanje, letenje i sletanje kao po šinama bez ikakvih iznenadnih događaja

Šteta što sam imao kod sebe samo jednu bateriju

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version