RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Vacuum forming
dusan.milenkovic:
Da se nadovezem na pnedic-a. Kada izlivas kalup u masku OBAVEZNO je da maska stoji u kutiji koja je knap iz masku da je gips kad se ulije ne bi rasirio. I sto se tice dascice ispod, ja sam to na pan car resio tako sto sam po ivicama zalepio duct tape da bude jedno santimetar iznad ivice maske. tako po formiranju dobijes lepu liniju po kojoj posle seces i nemas zaobljenje. Opet naglasavam da juvidur ne moze da izdrzi udarce koje trpe skoljke automobila pogotovo ne na tim dimenzijama. Sct se pogotovo vozi zestoko, cesto prevrce, udara i slicno, a prilicno je brz. Lexan 1mm je za sct, sve ostalo je samo trosenje vremena i resursa.
grebic:
--- Quote from: dusan.milenkovic on March 16, 2017, 09:45:50 AM ---Juvidur puca kao staklo na prvom udarcu. Probali ga na vateri twin hammer koja je kavez sa ravnim panelima i nije brza ko slash. Na prvoj voznji je vecina popucala. Drugo jako se tesko termoformira i nikako ne moze da izvuce detalje skoljke kao lexan. Funkcija te maske je i zastita a ne samo izgled. Do sada se samo polikarbonat pokazao kao dovoljno otporan. Moj bivsi slash sad ima 4800kv motor i izmerili smo mu 90kmh na 2s. Isprevrtao se milion puta i maska je izdrzala i spasila elektroniku, shock towere, amortizere....
Praviti svaki cas masku je besmisleno. Isto kao da napravis 10 krila za avion jer eto nije dovoljo jako pa puca.
Najbolje resenje je firmirana maska, jconcept, losi, kyosho, proline. Jedino sto takva za sct dok dodje do srbije izadje 70-80 eu.
--- End quote ---
Ne znam kakav si juvidur koristio, ali ovaj od kog sam ja pravio moje kabine za avione je jako zilav. I ne puca. Imam kabinu od 0.3 mm i savitljiva je. Nije krta. Ne znam zasto bi pukla....Probaj tanji juvidur-0.5mm. Onaj materijal koji je koristio drjack je jos savitljiviji i zilaviji...probaj. Ako ne, onda juri taj lexan, sta da se radi....Treba ti dobra aparatura i dobar odlivak kabine od gipsa ili neceg slicnog i mozes da napravis kakav hoces detalj, veruj mi. Ako nece odmah..vezba cini cuda ()-()
Malo je suludo dati za masku 70-80e, zar ne ") Bar meni...I ona je od necega napravljena mmmm ()-() A i puca...kad tad... Kad napravis jednu, za narednih 20 maski ti treba pola sata. Da se razumemo... Ali ako kazes da ne valja...onda ne valja.... Tvoj tavan, tvoje merdevine ()-() (<--)
dusan.milenkovic:
Kabina na avionu ne trpi nista osim vetra. Udarci koje trpi auto maska bi ceo avion pretvorili u hrpu iverice. Tek tako tanak ne bi sluzio apsolutno nicemu osim da izgleda. Ta maska ima jako bitnu funkciju zastite unutrasnjosti. Polomio bi prvo shock towere a sa njima i amorte na prvom high speed prevrtanju. Ti autici idu brze od mnogih aviona kojima letite... Ko sto rekoh proban je juvidur i to ne kao solo maska nego na kavezu i puko je. Kineske maske su od juvidura i pucaju ko staklo. Da batalimo filozofiranje, ceo svet koristi polikarbonat a ne juvidur sa razlogom.
petarboj:
vidim da ovi imaju lexan ploce 1250x2050 mm - 0,75mm i 1mm
http://www.tuplex.rs/product,45,Plo%C4%8De_od_polikarbonata,Pune_polikarbonatne_plo%C4%8De_-_TUCARB_-_MAKROLON
dusan.milenkovic:
--- Quote from: petarboj on March 16, 2017, 11:46:47 AM ---vidim da ovi imaju lexan ploce 1250x2050 mm - 0,75mm i 1mm
http://www.tuplex.rs/product,45,Plo%C4%8De_od_polikarbonata,Pune_polikarbonatne_plo%C4%8De_-_TUCARB_-_MAKROLON
--- End quote ---
Odlicno. 1mm za sct. Zadnji put kad sam gledao najtanji im je bio 3mm na lageru. Zato sam i uzeo ovu buggy masku.
Sto se tice kalupa mislim da smo sve vec napisali, ako jos nesto treba slobodno cimaj.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version