RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Vacuum forming
mracni:
Kao sto sam ti obecao tutorijal u vidu slika , odma da napomenem da je sve radjeno iz glave bez ikakvih nacrta i ostalog tako da sigurno ima i boljih resenja u to ne sumnjam , ali i ovo moze nekome da posluzi i super radi :D
Da nebude zabune , konkretno pravio sam 2 vakuma veci i manji pa cu slke da kombinujem u postu ...
Veci vakum dimenzije 60x40x12cm
mracni:
Potom ram za pricvrscivanje polikarbonata sa leptir maticama , debljina jednog rama 19mm , drugi 6mm medijapan
mracni:
Grejalica za razgrevanje polikarbonata sa termostatom , 2 grejaca za rernu i to bi bilo to :D
mracni:
Sto se kalupa tice tu sam koristio gips i super se pokazao , gips nisam nicim premazivo cak sam ga na grupo osmirglao zicom za sudove da bi vakum uspeo da zadje u naj dublje delove kalupa ,znaci probano i radi super ...
Izrada kalupa nikako bez sitnog peska , maska koja nije secena prvo se nasapunja tecnim sapunom bez ikakvih dodataka , vode i sl. onda se maska "ukopa" u pesak i nalije gips , samo tako maska ostaje u zeljenom obliku ...
mracni:
I krajnji rezultat , maska koju sam prvu napravio u rerni na manjem vakumu koji je posluzio kao prototip :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version