Pošto mnogo letin i imam 6 različitih letelica (svake godine 1-2 nove) uvek problem jedan te isti. Ukoliko letelica naravno ne padne ili se ne sudari sa nečim, problem su naravno baterije. Pošto baterije uvek kratko traju, i uvak bi hteli još i baterija se uvek isprazni kad je naj zanimljivije. Imam nekoliko različitih setova baterija, malo sam i eksperimentisao sa različitim tipovima baterija. Jedino u šta sam 100% siguran to je da baterija kao celina koju čine ćelije mora da bude što bi se reklo sveža u svakoj ćeliji. Ukoliko je stajala negde na nekom lageru ko zna koliko i čekala kupca, to je problem, više nije nova i sveža čak i ako nije nikad ni korištena. Kako mi to možemo da znamo koliko je baterija negde stajala, obično nikako. Zato mi se dešavalo da kupim novu bateriju platim 20-30e a ona mi drži lošije nego neke moje već 100-ti put korištena. Imam jedan set NiZc baterija e te su neuništive ali i među najskupljima ali i sa razlogom. Za njih sam morao da kupim i punjač koji ih puni negde oko 50e i one su koštale negde oko 40e ali prosto neverovatno koliko traju. Jedan od ozbiljnih problema sa pokvarenom baterijom ili sa fabričkom greškom što bi rekao moj prijatelj rsfly kao da ih je pravio student iz omladinske zadruge je taj što bez ikakve najave posle recimo nekoliko korištenja naglo gube kapacitet, tad jedini spas je samo da niste visoko ili iznad vode. Taj efekat kod baterija je redak ali je i naj gori koji možete sa baterijama da doživite. Što se tiče nadimanja baterija po mom iskustvu je od lošeg punjača, ne adekvatnog punjača, prebrzog punjenja ili pražnjenja ili je baterija dugo stajala i jednostavno je bajata. Što se tiče punktovanja baterija i profi testiranja (ne amaterskog sa kojekakvim testerima) imaju momci na novom Beogradu servis gde odnesem ćelije baterije da mi zamene i da mi lepo istestiraju i nema problema, ljudi se ozbiljno bave elektronikom pa ukoliko imate i tih problema možete rešiti.
http://www.slusalica.net/ Ja sam kod Phantom 4 imao problem oko elektronike nije hteo da prima komande sa daljinskog, ispostavilo se da je frekvencija daljinskog pomerena, verovatno od pada daljinskog (predpostavljam tačan uzrok se ne zna), ljudi su mi to sredili za 1000 din sad funkcioniše perfektno. Ukoliko dođe do pada letelice i dođe do probijanja baterije, ako su LiPo smrde kao lude, što pre odvojiti od letelice baterije zato što će vam posle i letelica smrdeti na tu hemiju iz baterija. Ja sam imao loše iskustvo kod prijatelja na placu gde su naglo u oblaku naišli neki skakavci bubice šta već i padne mi kvadrokopter Eachine X220 u žbunje probije se LiPo baterija kad je počela da smrdi hemija kao nenormalna, da se ne zeznete pa je ne unesete u kuću ili auto neće Vam biti dobro.