RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Stearman Pt-17 Kaydet - 3D LabPrint
mirce:
Fala bogu, ja sam se modela rešio, poklonio sam ga, a setup prodao...
Juče sam kucao "iz glave", pa nisam napisao tačan raspon, nije ni važno i za metar raspona je preteško.
A što se tiče hrabrosti, kad svi vi, zajedno sa Gaborom (izvini druže spomenuo te Lacika) poletite to što sam ja poletao, leteo i letim, onda ćete mi se javiti.
Sa ovim sranjima od modelčića neću ni da gubim vreme. Prvi sam ih štampao i znam o čemu se radi, a vi ih Lacika (verovatno) niste ni videli uživo.
Kako god, da ovo ne predje u našu raspravu, jer se ja vama nisam lično obraćao (do sada) nego sam napisao svoje mišljenje o avionu, a vi ste počeli da me prozivate, puno vas sve pozdravljam iz moje lepe Sente...
Ajd...
(pijemo)
Gabor:
Pošto moj stav nije takav da ako nešto ne funkcioniše iz prve, onda se otarasim od njega, ili kačim ga na zid, već bacimo se na rešenje problema. Kako sam već ranije pisao, Vladimir je odštampao drugi držač
Model je vraćen na radni sto. Da bih imao lakši pristup, skinuo sam gornje krilo i scale motor sa njega
Ušrafio sam motor u nov držač
Nastavak radova, sledi...
Gabor:
Nakon što sam ga stavio na trup, i pokušao da ga pokrenem, primetio sam da se motor teško okreće. Ne vredi ovako, kablovi ipak dodiruju zvono motora. Tačno se vidi da ostaje trag od silikona.
Skinuo sam držač, i opet sam u ruke uzeo taj koji se polomio. Pošto imam sve delove, zalepio sam ih. Za kablove sam napravio otvora, da ih sa spolja provučem.
Otvor sam obradio sa lemilicom, da ne bi krenulo da puca. Sa spolja sam ga premazao sa lepkom. Ako sad opet pukne, onda dižem ruke od modela dok ne stigne deo, odgovarajuće mere i jačine
Vratio sam gornje krilo, i proverio sam kako to funkioniše
Sve je u najvećem redu, za sad. Jedina mana je da se vide kablovi od motora. U svakom sličaju, dok ne bude bilo odštampanih delova, malo većih prečnika, može i ovako da služi.
Sad se pitate zašto nisam postavio taj crni držač? Odgovor je jednostavan. Ako bih njega ostavio, isto bi morao probušiti. Za tog nemam scale motor , a sa starog ne bih mogao da skinem a da se ne polomi nešto. Ovako, sa lepkom ojačan sigurno će bolje da funkcioniše. Prvom prilikom ide na teren, i sledi drugi pokušaj letenja
Izveštaj, sledi...
marko.jovanovic:
Model izgleda odlično šteta je što nema manja varijanta. Jedina mana je što je nikakvo hlađenje esc-a i motora.
To bi trebalo nekako rešiti.
Gabor:
Igore, iza maske motora, ima toliko mesta, da prolazi vazduh bez problema. Tamo sam provukao i kablove od motora.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version