RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Stearman Pt-17 Kaydet - 3D LabPrint

<< < (8/11) > >>

sasadjuric71:
 :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz (res)

trivajuve:
Po napisanom deluje da se model ponasa dosta slicno onome sto se dobija kad se leti i na simulatoru,sto znaci da model zahteva konkretnu kolicinu protoka vazduha preko nosecih i kontrolnih povrsina da bi bio kontrolisan pri promenama pravca...svakako sjajno je sto je model poleteo... (<--) (<--)  (<--)

tibeteagle:
Bravo Gabore. Lepa očekivana vest. Dakle sve je baš tako kako smo i predvideli za nagib i brzinu sletanja ovde. Nikada ne treba slušati ptice zloslutnice.

--- Quote ---,,,znaci da model zahteva konkretnu kolicinu protoka vazduha preko nosecih i kontrolnih povrsina da bi bio kontrolisan pri promenama pravca...
--- End quote ---
U aerodinamci aviona se razmatra i računa brzina strujanja vazduha na površinama, a ne količina protoka. Avion nije cevovod a ni slavina.
 ;namig

trivajuve:
Kolega "Tibet...." da li ste vi ozbiljni ili imate "problema sa poteskocama"...zamolio bi da me ne "znojite" sa vasim korecijama...Model o kojem je tema ovde ,sam zajedno sa Gaborom razmatrao na livadi gde vas nesto nije bilo a ispotavilo se da je model u letu bas onakav kako sam i Gaboru predocio i verujte da me je dobrano razumeo o cemu pisem jer se poznajemo...ako ste voljni "skoknite" do nase livade da se upoznamo kao modelari ovako je sve glupiranje...Ajd...

tibeteagle:
Trivajuve, hvala na pozivu na NS livadu. Ja sam se već naleteo dosta i na toj livadi sa velikim društvom u zadnjih 15 godina. Leteo sam moje 3D modele pa i kombat igru. Tamo sam upoznao mnoge NS RC modelare. Oni su za uzvrat došli u Suboticu više puta tokom prošlih plodnijih godina na ovdašnje organizovane modelarske skupove. Sa brojnim modelarima, pa i sa Gaborom, sam letelo kombat jurcanje (vazdušni boj) u letu  i na čenejskom aerodromu. Za mene je to vrh druženja. O tome ima mnoštvo otvorenih tema na ovom forumu od kada postoji.
Iz srca vam želim dalje dobro druženje na livadi uz mali priručnik u teoriji letenja.
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version